17. februar 2021
Karen havde netop købt hus: Sådan klarer hun nedlukningen med halv løn
Det er langt fra lutter lagkage at være hjemsendt frisør under lockdown. Her kan du møde Karen Løgstrup, der finder lyspunkter og inspiration i en hverdag, der ellers godt kan blive lidt triviel for tiden.

Anders Reinholdt Jonssen

Normalt er 23-årige Karen Løgstrup frisør i overhalingsbanen med ansættelse hos Østergaard Intercoiffure i Odense og forskellige freelanceopgaver på sidelinjen. Nu foregår det hele i et noget andet tempo.

”Det er hårdt. Man føler ikke rigtigt, man kan gøre noget, og der er jo ingeting, man kan stille op”, siger Karen Løgstrup.

Hun er nemlig som så mange andre sendt hjem fra sit job som frisør i en uvis tid med lang nedlukning for landets frisørsaloner. For Karen er det en periode fyldt med uvished og en markant nedgang i indtægt.

”Jeg er i salonen på halv tid som frisør. Så har jeg freelanceopgaver ved siden af som stylist, men dem er der ingen af for tiden, så jeg er gået halvt ned i løn”, fortæller Karen.

Og det kan mærkes i dagligdagen. Sammen med sin kæreste har Karen Løgstrup nemlig netop købt hus i Odense-forstaden Stige, og her er renoveringsdrømme midlertidigt sat på pause, selvom der ellers ville være tid til det i øjeblikket.

”Det er da presset”, fastslår hun.

Til gengæld er hun ansat i en stilling, hun selv betegner som landets bedste arbejdsplads. Med gode kollegaer, tætte bånd og plads til faglige udfordringer. Og det holder alle ansatte i Østergaard Intercoiffure fast i under nedlukningen, selvom de ikke fysisk er på arbejde. Det er et lyspunkt i en ellers triviel dagligdag, som er med til at holde den unge frisør i gang.

”Vi er alle på Teams og i tæt kontakt med hinanden. Selvom der er lukket ned, så behøver vores udvikling jo ikke gå i stå. Og vi er supergode til at sende ting til hinanden. Inspiration og teknikker, som man så kan øve sig på nu. Og så er vi også på online kurser sammen”, fortæller Karen Løgstrup.

”På den måde er vi også alle forberedt på genåbningen”, slutter hun.

Karen Løgstrup. Foto: Privat