17. februar 2021
Frisørelever udnyttes under lockdown: Her er vores værste historier fra jer under nedlukningen
Vi oplever i stigende grad, at frisørelever bliver udnyttet under nedlukningen. Vi kan kun opfordre til, at du henvender dig til os, hvis du er i tvivl om det mindste.

Anders Reinholdt Jonssen


10 feriedage trukket med et varsel på blot fire dage, og frisørelever, der bliver sat til at lave malerarbejde. Det er ikke småting, Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund i øjeblikket oplever, at arbejdsgivere udsætter frisørelever for.

”Vi har mange frustrerede frisørelever i røret fra hele landet. Ifølge trepartsaftalen skal eleverne stadig stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Nogle bliver sat til at male og lave andre praktiske ting for arbejdsgiver”, fortæller Lone Frost, der samtidig fremhæver, at der er arbejdsgivere, der er opgaven voksen og træner med eleverne, selvom der er lukket ned i øjeblikket.

Hun oplever dog også mange problemer med ferie, hvor frisøreleverne bliver pålagt ferie uden almindeligt ferievarsel.

”Senest har jeg talt med en frisørelev i en stor kæde, som blev trukket 10 feriedage med et varsel på blot fire dage. Det er jo ikke rimeligt”, siger Lone Frost.

Det er trepartsaftalen, der sikrer ordentlige forhold. Men ikke alle arbejdsgivere lever op til den, og det får Lone Frost til at kræve fair forhold.

”At komme igennem nedlukningen er en samfundsopgave, vi skal løfte i fællesskab. Det er som om, der i medierne og samfundet er opstået en konsensus omkring, at det er synd for arbejdsgiverne. Men hvad med de ansatte?”, spørger Lone Frost, der fortsat vil have fokus på problemet.

På vores hjemmeside har vi lavet en samling over, hvad arbejdsgiver kan kræve af dig under nedlukningen. Du finder samlingen med spørgsmål og svar om corona via linket her.

Bliver du udnyttet som elev under lockdown, så kontakt fagforeningen. Foto: Unsplash

Bliver du udnyttet som elev under lockdown, så kontakt fagforeningen. Foto: Unsplash