17. februar 2021
I mesterlære under lockdown: ”Jeg har heldigvis søskende, jeg kan øve mig på”
20-årige Katrine Reifling Pedersen er en af mange frisørelever, der må nøjes med at blive undervist i klippeteknik over en computer. Og for hver dag der går med nedlukning, mister hun værdifuld læring, hun ikke får igen.
Anders Reinholdt Jonssen


Klip, tag et billede og få feedback online, mens du er derhjemme. Det er en noget alternativ form for undervisning i klippeteknik, landets frisørelever med nedlukningen i øjeblikket modtager.

 

En af dem er 20-årige Katrine Reifling Pedersen. Hun er i mesterlære i Salon Deluxe i Bogense og kan senere på året se frem til sin svendeprøve.

 

”Når undervisningen foregår online, kan jeg godt blive lidt nervøs. For hver dag der går med nedlukning, mister vi elever nemlig læring, vi ikke får igen. Det er ret frustrerende”, siger hun.

 

Glædeligvis har hun en god læreplads. Og glædeligvis tager hun ansvar for egen læring.

 

”Det er fantastisk at lære nyt. Det er jo derfor, jeg er i gang med den her uddannelse. Jeg ser altid frem til dagens udfordringer. Derfor gør jeg alt det, jeg selv kan. Og så har jeg heldigvis søskende herhjemme, jeg kan øve mig”, siger hun.

 

Den endelige svendeprøve skal stå til november. Og til den tid håber Katrine, at der er blevet åbnet mere op, så hun kan få den sidste erfaring og læring i elevtiden fra andre end sine søskende.

 

”Man kan være nok så dygtig til det teoretiske, og det kan sagtens fungere med online undervisning, men man skal også kunne omsætte det til praksis og kunne udføre det. Men jeg er fortrøstningsfuld og skal nok gennemføre det”, siger Katrine Reifling Pedersen. 


Frisøreleven Katrine Reifling ser frem til, at hendes uddannelse igen kan foregå i salonen.  Foto: Privat
Frisøreleven Katrine Reifling ser frem til, at hendes uddannelse igen kan foregå i salonen. Foto: Privat