16. oktober 2020
Forbundsformand, kendisstylist og frisørelever i tværfagligt samarbejde med succesfuld skoleturné
DFKF har i 2020 tilbudt digital undervisning til frisørelever i hele landet og været på en succesfuld skoleturné for at tale om fremtiden i frisørfaget. ”Sammen står vi stærkest, og det er dejligt at mærke den store opbakning, der er ude på skolerne”, lyder det fra formand i DFKF, Lone Frost.
Anders Reinholdt Jonssen

Som fagforbund ønsker vi et tæt samarbejde, så vi sammen løfter vores fag. Det er den digitale undervisning og DFKF’s skoleturné et led i.


Med den digitale undervisning har man kunne lære alt fra klippeteknik til specielle spørgsmål frem mod ens svendeprøve, mens skoleturnéen har været for at tale med elever i hele landet om fremtiden i frisørfaget.

”Sammen står vi stærkest, og det er dejligt at mærke den store opbakning, der er ude på skolerne. Det handler om at kunne bruge sit fag på flere måder, og for os handler det om at komme i øjenhøjde med både skoler og elever”, siger Lone Frost, der er formand i DFKF.

Det er kendisfrisør og hårstylist Marianne Jensen, der står for den digitale undervisning. Hun laver alt fra at undervise i DFKF til at være stylist på store shows. Og så er hun tidligere kåret som årets hårstylist af magasinet Elle.

”Skolerne har været glade for vores besøg, og der er også god gang i den digitale undervisning. For i DFKF gør vi alt for at medvirke til, at man kan blive en succesfuld frisør eller kosmetiker. Derfor er det dejligt at møde eleverne og mærke, hvad der sker ude på skolerne”, siger Marianne Jensen.

Eksempelvis var en hel lærerstab og mange elever mødt op til DFKF’s undervisning på frisørskolen EUC Sjælland i Næstved.

”Det var rørende at opleve det store engagement. Vi kom blandt andet til at tale om, hvordan man formidler tunge klippetekniker fra ældre lærebøger til en moderne fortolkning i undervisningen. Det var sådan en oplevelse, hvor vi som forbund sammen med elever og lærere smeltede sammen, og det gik op for alle, hvorfor det er vigtigt at komme hele vejen rundt om sit fag på den måde. Det er tværfaglighed, når det er bedst”, siger Marianne Jensen.

Som et led i noget af undervisningen i klippeteknik på skoleturnéen fortalte Marianne Jensen blandt andet om jernondulation. Foto: Marianne jensen
Som et led i noget af undervisningen i klippeteknik på skoleturnéen fortalte Marianne Jensen blandt andet om jernondulation. Foto: Marianne Jensen