16. oktober 2020
Vi skal værne om verdens bedste erhvervsuddannelse
Uddannelsen som frisør bliver undermineret af private udbydere
Anders Reinholdt Jonssen

Vi har verdens bedste uddannelse af frisører med erhvervsuddannelsen (EUD) i Danmark. Den skal vi værne om, så uddannelsen bliver ved med at bestå.


Jeg kan derfor godt blive nervøs, når jeg ser private udbydere tilbyde selvbetalt ”uddannelse” af frisører. Der er en grund til, at vi har ordnede forhold for vores frisøruddannelse i Danmark med blandt andet praktik, elevløn og en bred uddannelse, hvor man i høj grad selv kan specialisere sig og komme til at arbejde med lige præcis den del af faget, man gerne vil.

Vores uddannelse er verdens bedste her i Danmark. Det har vi kæmpet for i mange år. Og det er fortsat en del af vores arbejde her i DFKF at sørge for, den bliver ved med at være det. Derfor bliver jeg også bange for, at private udbydere er med til at underminere uddannelsen, når de forsøger at få unge frisørspirer til selv at betale for en uddannelse, der i virkeligheden ikke har meget med uddannelse at gøre.

De private udbydere kræver penge fra unge mennesker, der til gengæld får kurser og mulighed for ansættelse de pågældende steder efterfølgende. På samme tid skal de dog, mens de betaler for uddannelsen, arbejde gratis i saloner. Det har ingenting med uddannelse at gøre.

Så kære unge frisørspirer. Vælg verdens bedste uddannelse. Den giver jer verdens bedste grundlag for en god fremtid i faget. Så bliver vi nemlig ved med at have verdens bedste uddannelse at tilbyde jer.

Lone Frost, Forbundsformand i DFKF

Lone Frost. Foto: DFKF
Vi skal værne om uddannelsen