24. oktober 2022
Flotte frisurer og mageløs makeup: Kom med backstage til det glamourøse velgørenhedsarrangement Charity Catwalk 2022
I denne måned blev der samlet 360.000 kroner ind til at hjælpe syge børn i Danmark. Det foregik til Charity Catwalk, hvor DFKF sørgede for, at frisurerne sad lige i skabet. Kom med backstage her, hvor du kan møde en arrangør, en frisørelev og en deltager ved arrangementet.

Mads Boel Bendix

Det glamourøse velgørenhedsarrangement Charity Catwalk til fordel for indlagte børn i Danmark vendte fredag den 7. oktober tilbage for fjerde gang. På Hotel Villa Copenhagen stod kendte personligheder klar til at gå catwalk og på den måde samle midler ind til Legeheltene, der er et initiativ af Børneulykkesfonden. Legeheltene sørger for leg og bevægelse til indlagte børn i Danmark.

Charity Catwalk er samtidig en begivenhed, som DFKF har mulighed for at støtte:

“Vi ønsker at hjælpe unge talenter på vej, og her er Charity Catwalk en oplagt mulighed, hvor de unge kan prøve kræfter med deres håndværk i professionelle og trygge rammer,” udtalte Lone Frost, formand for DFKF.

Samtlige medvirkende arbejdede for de indlagte børn på landets hospitaler, og denne sag støttedes først og fremmest gennem billetsalg:

“Alle billetindtægter bliver doneret til Legeheltene – vi har nogle dejlige samarbejdspartnere, der også donerer til initiativet,” fortalte en glad generalsekretær for Børneulykkesfonden Henriette Madsen.

Denne gode sag havde kendisser mulighed for at give en hjælpende hånd med ved at gå den lange catwalk og dermed stå i centrum for aftenens begivenheder, der blandt andet også indbefattede drinks, snacks, tombola, afterparty og musikalske indslag af blandt andre Jimilian.

At støtte en meningsfuld sag

Aftenens deltagere skulle naturligvis have sat håret og lagt makeup, før de var klar til catwalken. Og der ville ingen flotte frisurer eller mageløs makeup være uden alle de dygtige medlemmer fra DFKF, som deltog backstage. En af dem var frisørelev Louise V. Winkler (Holk Intercoiffure, Kolding), som deltog for første gang:

“Jeg er her i dag, fordi jeg gerne vil være stylist i fremtiden, når jeg engang er færdigudlært, og så tænkte jeg, at det var en oplagt mulighed for at prøve det af og se, om det er noget for mig.”

Men ikke kun den personlige motivation havde betydning for Louise:

“Jeg synes, at det er en stor bonus, at man kan være med til at samle ind til noget, der giver mening,” udtalte hun.

Samme vigtige grundlag for deltagelse italesatte sanger og influencer Anders Theodor Dahl Wium, som var en af de kendte, der meldte sig til at gå den godgørende catwalk for Legeheltene:

“Jeg er her for at gå i en god sags tjeneste. Det er megavigtigt, fordi der er så mange unge, som bare ligger i sengene på hospitalerne, og så er det godt, at der kan komme nogen ud og hjælpe dem, så de måske kan komme lidt mere i gang.”

Fra ansøgning til medvirken

Louise Winkler hørte om Charity Catwalk gennem sit arbejde og så, at DFKF havde lavet et opslag på Facebook om, at de søgte frisørelever til at være stylister til showet. Og muligheden for at prøve sit håndværk af i trygge omgivelser med to færdiguddannede frisører og fire andre frisørelever var fristende for Louise:

“Jeg sendte derfor en ansøgning til Marianne Jensen [red. som er hårstylist, DFKF’s kreative link til branchen og teamansvarlig for de frisørtalenter, hun havde taget med sig til Charity Catwalk]. Jeg tænkte dog, at løbet var kørt, da jeg først sendte en ansøgning fire timer efter, opslaget blev lagt op, men jeg fik alligevel muligheden for at komme med!”

Til arrangementet deltog dog ikke kun nye ansigter, men også nogle gode gengangere:

“Marianne Jensen var med fra starten af, så hun har hele vejen været en af dem, der har støttet det. Så for nogle er det en årlig tradition: Man kommer, fordi man ved, at her bliver man fyldt op med god energi, og her har man mulighed for at give noget til andre,” fortalte Henriette Madsen.

Et vellykket arrangement

At Charity Catwalk giver mening for syge børn blev underbygget af, at der blev samlet hele 360.000 kroner ind til Legeheltene. Men også de medvirkende i det helt særlige modeshow fandt arrangementet givende:

“Jeg kunne uden tvivl finde på at være med til Charity Catwalk igen næste år. Det var en kæmpe oplevelse! Jeg synes, det var en fed oplevelse at lave det, jeg elsker, samtidig med at være en del af at kunne samle ind til fordel for Legeheltene. Det gav så meget mening,” udtalte Louise Winkler.

Også Anders Theodor Dahl Wium var tilfreds med sin deltagelse:

“Jeg ville da 100 procent gøre det igen næste år. Det var en megafed oplevelse og god stemning. Og så er det bare så vigtig en sag, at vi får Legeheltene ud på hospitalerne, så børn og unge kan få en mere livlig dag, når de er indlagt.”

Samme følelse afspejlede sig hos den tilfredse arrangør:

“Alle vores skønne samarbejdspartnere medvirkede frivilligt, og de brugte nærmest en hel dag og aften på det. Der var så utroligt god en energi backstage og hos gæsterne – alle var bare så fantastiske,” sagde Henriette Madsen afsluttende.

Jesper Høvring , Sarah Zobel  og Henriette Madsen  inviterede den 7. oktober 2022 indenfor til Charity Catwalk til fordel for Legeheltene. Foto: Helena Lundquist
Foto: Helena Lundquist