24. oktober 2022
Øv for et resultat – men vi kæmper videre for jer
Det store forskningsprojekt om muskel-/skeletskader er nu afsluttet. Læs mere her.
Anders Reinholdt Jonssen

Spørger man os her i DFKF, så er der for mange, der ikke kan få anerkendt muskel- og skeletskader i Arbejdsskadestyrelsen, og det er rigtig ærgerligt, da vi laver mange gentagende bevægelser i vores arbejde.

Derfor har vi de sidste par år haft et stort fokus på skaderne med et stort projekt om arbejdsskader relateret til muskel-/skeletskader.

Sammen med Arbejdsmedicinsk Klinik på Bispebjerg Hospital, Pension Danmark og dofk fik vi tilkendt en bevilling på 1,8 millioner kroner til forskning i muskel-/skeletskader.

Resultaterne er nu kommet
Desværre er der ikke nok evidens for, at frisører har flere muskelskader end andre sammenlignelige faggrupper.

Vi havde ellers håbet på et andet resultat, så vi aktivt kunne have påvirket politikerne, for det er i vores øjne simpelthen ikke rimeligt, at man i dag ikke kan få anerkendt skader i musklerne og skelettet i Arbejdsskadestyrelsen.

”Vi skal naturligvis fortsat arbejde hårdt på at ændre situationen for frisørerne, så de slet ikke bliver så nedslidte som nu. Det arbejder vi i Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund målrettet for hver dag”, siger Lone Frost der er formand i DFKF.

Vi forsøger også at komme i tale med politikere og interessenter på området. Det gør vi blandt andet ved direkte henvendelser, så de forholder sig til området.

Forskningsprojektet konkluderer til gengæld også, at frisører, som bruger PensionDanmarks Sundhedsordning til behandling af smerter i lang mindre grad forlader branchen.

Derfor kan vi i den grad opfordre til, at du gør brug af sundhedsordningen.
Foto: Pexels
Pexels