11. november 2020
Nedlukning af Nordjylland på grund af coronavirus
Det giver naturligvis anledning til en masse spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig som ansat frisør og kosmetiker

På pressemødet i går d. 5. november 2020 meldte regeringen ud, at store dele af Nordjylland lukker helt ned grundet den seneste Coronaudvikling i minkbestandene.


Som et led i nedlukningen vil flere brancher blive påbudt at lukke, herunder barer, restauranter og cafeer. Samtidig opfordres alle i de berørte områder til ikke at forlade deres egen kommune, medmindre de varetager kritiske funktioner på deres arbejdsplads. Virksomheder, der ikke varetager kritiske funktioner, opfordres til at hjemsende deres medarbejdere. Offentlig transport i områderne vil også lukke ned fra mandag d. 9. november 2020.  


Alt dette giver naturligvis anledning til en masse spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig som ansat frisør eller kosmetiker.


På nuværende tidspunkt er frisør- og kosmetikerbranchen ikke lukket ned igen. Det betyder reelt at de kan holde åben, som de hele tiden har gjort. 


Det er op til hver enkelt virksomhed at vurdere, om de vil følge regeringens opfordring og sende deres medarbejdere hjem. Hvis din arbejdsgiver sender dig hjem, er det meget vigtigt du får skriftlig dokumentation på at du er sendt hjem på din arbejdsgivers initiativ. Hvis du er omfattet af overenskomsten imellem dofk og DFKF kan du som udgangspunkt ikke blive sendt hjem uden løn. Hvis du er tvivl om dine rettigheder er det meget vigtigt, at du kontakter Forbundet for et konkret svar.   


Det betyder også, at du fortsat skal møde på arbejde, medmindre din arbejdsgiver sender dig hjem med fuld løn. Dette gælder også selvom du er nødt til at krydse kommunegrænser for at komme på arbejde.


Hvis det ikke er fysisk muligt for dig at komme på arbejde fra på mandag, fordi du er afhængig af offentlig transport som er lukket ned, så skal du omgående underrette din arbejdsgiver. 


Vi følger naturligvis udviklingen tæt, og afventer mere konkrete udmeldinger fra myndighederne om omfanget af nedlukningen i Nordjylland. Vi vil orientere jer, så snart vi har nyt.