19. november 2021
Ny aftale giver din arbejdsgiver mulighed for at kræve coronapas
Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening har indgået en trepartsaftale, som giver virksomheder mulighed for at kræve coronapas af ansatte. Her gennemgår vi, hvad det betyder for dig.

Anders Reinholdt Jonssen

Coronasmitten er igen stigende i samfundet. Derfor er regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening blevet enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. 


På den baggrund har beskæftigelsesministeren, torsdag den 18. november 2021, fremsat forslag til lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 m.v. Loven forventes at træde i kraft fredag den 26. november 2021.


Trepartsaftalen skal være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.

”Som fagforbund støtter vi naturligvis op om initiativer, der kan gøre det mere trygt at gå på arbejde”, siger formand for DFKF, Lone Frost.

Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

”Hvis din arbejdsgiver derfor kræver af dig, at du som kosmetiker eller frisør kommer på arbejde med et gyldigt coronapas, så håber vi, at du vil samarbejde og være med til at efterleve arbejdsgivers mulighed”, siger Lone Frost.

Et gyldigt coronapas kræver, at du enten har en negativ coronatest eller er vaccineret.

Foto: coronasmitte.dk
Coronapas. Foto: coronasmitte.dk