22. oktober 2021
Må jeg uploade fotos på Instagram, hvis jeg er sygemeldt?
Svaret er måske ikke så enkelt, som du tror. Bliv klogere lige her.

Anders Reinholdt Jonssen

Vi er alle nogle gange syge et par dage med eksempelvis hovedpine og forkølelse. Og nogle af os kan også være uheldige at blive ramt af stress eller andre sygdomme, som kræver en langtidssygemelding.

Og hvad så? Må jeg godt uploade fotos på Instagram, hvis jeg er sygemeldt?

Det spørgsmål møder vi nogle gange her i forbundet, og det er ikke helt så enkelt at svare på.

”Det beror på en konkret vurdering af, hvorvidt de aktiviteter som en sygemeldt medarbejder udfører under sin sygemelding gør, at den pågældende med rette kan hævde at være uarbejdsdygtig i forhold til sin hovedarbejdsgiver”, siger jurist Danielle Ezer.

Eksempelvis kan du som assistent med et brækket ben ikke stå oprejst og klippe i en salon, mens man godt tage et billede af, man er stillesiddende.

Omvendt kan en sygemeldt medarbejder med dårlig ryg blive bortvist med rette, hvis vedkommende er i stand til at spille fodbold flere gange om ugen og dokumenterer det på sociale medier.

”Når det drejer sig om diagnosen stress, har man dog en større line til at gøre, hvad der er menneskeligt muligt for at få det bedre og vende hurtigere tilbage på sin arbejdsplads”, siger Danielle Ezer.

”Når det så er sagt, er det ikke det klogeste at uploade billeder på de sociale medier af alle ens fritidsaktiviteter og sociale aftaler, mens man er sygemeldt og modtager løn fra sin arbejdsgiver, da det jo hurtigt kan se ud som om, at man ikke er så syg alligevel. Man skulle jo nødig gå hen og modtage en bortvisning begrundet i grov misligholdelse af sygemeldingen”, siger Danielle Ezer.

Derfor er vores holdning her i DFKF, at du skal være meget påpasselig eller helt stoppe med at uploade ting på sociale medier, når du er syg.

Foto: Pexels
Foto: Pexels