21. marts 2022
Da Janni blev sygemeldt med stress, fik hun både fyreseddel og krav om tilbagebetaling af løn
DFKF sørgede for at hjælpe Janni godt videre. Læs hele hendes historie her.
Anders Reinholdt Jonssen

”Da jeg blev sygemeldt med stress og depression gennem mit arbejde, kontaktede jeg DFKF og fik Danielle som min rådgiver. Og jeg er så heldig og taknemmelig over at have haft hende ved min side. Hun har været en kæmpe støtte for mig, og jeg var aldrig nået så langt, hvis ikke det var for hende”.


Sådan begynder en anmeldelse af DFKF, som Janni har lagt op på Trustpilot, og den er vi så glade for her i forbundet. For os handler det nemlig om at hjælpe jer medlemmer, når det pludselig brænder på.

Og det var netop, hvad der skete for Janni.

For da hun blev sygemeldt med stress og depression, så blev hun pludselig sagt op af sin arbejdsgiver, der samtidig krævede tilbagebetaling af løn for den periode, som Janni havde været sygemeldt.

”Men den går altså ikke. Man må ikke opsige medarbejdere begrundet i deres forhold uden en forudgående skriftlig advarsel, hvis de har været ansat længere end et år, og der er overenskomst. Det gælder i øvrigt også sådan noget som samarbejdsvanskeligheder. I dette tilfælde havde medlemmet på intet tidspunkt modtaget en skriftlig advarsel”, siger Danielle Ezer, der er jurist i DFKF.

Derfor kørte vi her i forbundet sagen.

”Vi nåede til enighed med den tidligere arbejdsgiver om, at medlemmet ikke skulle tilbagebetale sygeløn, og så gik vi ikke videre med den usaglige opsigelse”, siger Danielle Ezer.

På den måde fik vi hjulpet Janni godt videre med sit liv, og det er altså det, der nu har fået hende til at lave anmeldelsen.

”Tak for alt. Jeg føler endelig, jeg kan begynde at trække vejret lidt igen”, slutter Janni sin anmeldelse af på Trustpilot.

Tusind tak for de pæne ord.

Foto: Pexels

Foto: Pexels