23. august 2021
Frisørelever bliver snydt og smidt ud kort tid før prøvetidsudløb
Et stigende antal frisørelever i prøvetid bliver snydt for eksempelvis ferie. Og hvis de alligevel kræver deres lovbestemte ret til at afholde den, så bliver de bare smidt helt ud. ”Det er ikke det, prøvetiden er til for, og hvis man oplever det, skal man med det samme kontakte os”, lyder det fra Harun Muharemovic, der er jurist hos DFKF.
Anders Reinholdt Jonssen

En frisørelev blev sat til at arbejde mere end 37 timer om ugen og krævede sin ret til tillæg for det. Tre andre ønskede at afholde sommerferie, som de også ved lov har ret til. Men de blev alle nægtet ferie og smidt ud af deres prøveperiode med dags varsel.


”Og den går altså ikke. Som elev har man en prøvetid på tre måneder for, at man kan se hinanden an. Typisk er den til for at man over en periode kan se, om man passer sammen. Men den er ikke til for, at arbejdsgiver kan smide elever ud, fordi de kræver deres rettigheder”, fortæller Harun Muharemovic.

Han har netop hjulpet eleverne, så de kunne fortsætte i deres elevperiode.

”Det er en stigende tendens, som vi gerne vil have stoppet. For selvfølgelig skal elever også have ret til at holde ferie eller få de tillæg, som de har krav på. Derfor opfordrer jeg alle elever til, at de kontakter os, hvis de enten har eller kommer til at opleve noget lignende, så vi kan hjælpe dem videre”, fortæller Harun Muharemovic.

Foto: Pexels
DFKF frisørelever snydt. Foto: Pexels