23. sep. 2024

Sejr for frisørfaget: 3 millioner kroner afsat til forskningsprojekt om arbejdsskader

Efter lang tids kamp har vi opnået en vigtig sejr for frisørfaget. Der er nu blevet afsat 3 millioner kroner til et forskningsprojekt, som skal undersøge sammenhængen mellem gentagne arbejdsbevægelser og udviklingen af arbejdsskader blandt frisører.

Politik
Billede til nyheden Sejr for frisørfaget: 3 millioner kroner afsat til forskningsprojekt om arbejdsskader
Foto: Julie Dam

Frisørfaget er præget af gentagne og ofte akavede arbejdsstillinger, som kan føre til alvorlige arbejdsskader i hænder, albuer, skuldre og nakke. Denne udfordring har været et fokuspunkt for os som forbund gennem længere tid, og nu er der endelig sket en markant udvikling.

Konference på Christiansborg satte fokus på problemet

I februar i år var DFKF med til at afholde en konference på Christiansborg, hvor politikere, fagforbund og eksperter samledes for at diskutere problematikken vedrørende arbejdsskader i frisørbranchen. Konferencen blev et vigtigt skridt mod at få anerkendt de udfordringer, som mange frisører står overfor dagligt. Vi har løbende gjort en indsats for at presse politikerne i den rigtige retning.

3 millioner kroner til forskning

Resultatet af dette arbejde lader nu til at bære frugt. Der er blevet afsat 3 millioner kroner til et forskningsprojekt, som skal afdække sammenhængen mellem repetitivt arbejde og udviklingen af skader og sygdomme i frisørfaget. Forskningsprojektet er blevet støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden, og DFKF ser frem til at følge de resultater, som projektet vil frembringe.

En fælles indsats bærer frugt

DFKF vil gerne takke alle medlemmer, der har delt deres personlige historier og støttet op om forbundets arbejde. Det er denne fælles indsats, der har været med til at skabe den nødvendige opmærksomhed omkring arbejdsskader i frisørfaget.

En særlig tak går også til medlemmerne af Folketinget, beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (Socialdemokratiet), Sólbjørg Jakobsen (Liberal Alliance), Astrid Carøe (Socialistisk Folkeparti), Charlotte Munch (Danmarksdemokraterne), Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet), Helle Bonnesen (Konservativt Folkeparti) og Victoria Velásquez (Enhedslisten) for deres engagement og deltagelse i debatten samt deres tilstedeværelse ved konferencen på Christiansborg.

Vi glæder os til at følge udviklingen og ser frem til de resultater, som forskningsprojektet vil kaste lys over. Sammen står vi stærkere!

Relaterede nyheder