Medlemsfordele: Pensionsordning

Bestemmelser om pensionsbidrag for medarbejdere

Frisør- og Wellnessoverenskomsterne indeholder bestemmelser om pensionsbidrag for medarbejderne (ikke elever bortset fra forsikringsordninger).

Det er derfor i overenskomsterne, man finder størrelsen af pensionsbidraget, hvad arbejdsgiveren skal betale, og hvad lønmodtageren skal betale. Vær opmærksom på, at der er særlige regler for kvinder på barselsorlov med fuld løn.

Bortset fra ATP-pension skal du selv forhandle pension, hvis du bliver ansat hos en arbejdsgiver, der ikke er omfattet af en overenskomst.

Det er derfor vigtigt ved alle ansættelser at finde ud af, om jobbet er dækket af en overenskomst eller ej.

Indeholder også forsikringer

Med 12 procent af din løn i pensionsbidrag vokser din pensionsopsparing støt frem mod alderdommen. Men din pensionsordning indeholder også forsikringer, som du måske bør kigge nærmere på.

12 procent af lønnen i pensionsindbetalinger bliver til mange penge på opsparingen. Samtidig giver pensionsordningen dig tryghed i arbejdslivet, fordi en del af pengene går til at sikre dig og familien ved død, førtidspension og visse kritiske sygdomme.

Forsikringerne passer til de flestes behov. Men måske er du en af dem, der for eksempel gerne vil have, at der er lidt flere penge til dine efterladte, hvis du pludselig dør.

Sådan målretter du forsikringerne til dine behov

I PensionDanmark kan du på dine personlige sider på pension.dk se, hvordan du er forsikret i pensionsordningen. Og du kan nemt hæve eller sænke beløbet på forsikringerne. Du logger blot ind med MitID på pension.dk

Valg

Din Pension giver dig også fuldt overblik over:

  • At få mere eller mindre udbetalt, hvis du bliver alvorligt syg
  • At få mere eller mindre udbetalt, hvis du ikke længere kan arbejde
  • Hvor mange penge dine efterladte skal have

Overblik

Din Pension giver dig også fuldt overblik over:

  • Hvor meget din arbejdsgiver indbetaler hver måned
  • Hvordan det går med afkastet
  • Hvor meget du i alt har sparet op
  • Hvor meget du vil få udbetalt, når du går på pension

Få overblik over pensionsordningen med PensionDanmarks app

PensionDanmark har en smart app, der giver dig fuldt overblik over din pensionsordning. Du aktiverer appen via din personlige side på pension.dk, hvor du logger på med MitID. Følg anvisningerne. Det er nemt og giver hurtigt overblik.

Hvis du har spørgsmål til din pensionsopsparing, kan du kontakte PensionDanmarks kundeservice på 70 12 13 30 alle hverdage ml. kl. 8 og 21.

Bliv medlem af DFKF

Bliv medlem i dag og få glæde af alle fordelene