18. mar. 2024

SH-dage i påsken

Med påsken lige om hjørnet er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan helligdagene påvirker dine arbejdsforhold og din løn.

Løn
Billede til nyheden SH-dage i påsken

Påsken er en tid, hvor mange mennesker tager fri for at være sammen med deres familie og venner. Frisører og kosmetikere kan opleve en øget travlhed i denne periode. Det er derfor vigtigt, at du planlægger din ferie i god tid og koordinerer med kolleger og din arbejdsgiver.

Om du har ret til SH-betaling afhænger af, om du arbejder under overenskomst. Det er også i overenskomsten, du finder reglerne for frihed på søgnehelligdage.

Når en helligdag falder på en arbejdsdag, er der tale om en søgnehelligdag. Påskens søgnehelligdage er skærtorsdag, langfredag og 2. påskedag. Du har fri på søgnehelligdagene, men får løn for dagene via SH-betalingen, som du får du udbetalt, hver gang du får løn.

Hvis din ugentlige fridag falder på en af SH-dagene, kan du vælge at holde fridagen en anden dag inden for de næste 16 uger, efter aftale med din arbejdsgiver.

Store bededag, som tidligere var en søgnehelligdag, bliver fra 2024 en almindelig arbejdsdag, men din SH-betaling er fortsat den samme.

Elever, som arbejder under overenskomsten eller har aftalt SH-betaling i deres kontrakter, har også fri på SH-dagene og får deres fulde, almindelige løn. Eleverne bliver kompenseret for ændringen på store bededag med et tillæg til lønnen på 0,45%, der bliver udbetalt samtidig med ferietillægget (i maj og august måneder).

Påsken kan være en travl tid for frisører og kosmetikere, men det er også en tid, hvor du bør huske at tage dig tid til at hvile og genoplade dine batterier. Planlæg derfor din ferie omhyggeligt, vær opmærksom på dine rettigheder, og søg støtte, hvis du har brug for det. Det er det, vi er her for.

Relaterede nyheder