28. aug. 2023

Ny konference for kvinder: ‘Åbning af det kønsopdelte arbejdsmarked’

FIU-Ligestilling (et partnerskab mellem Dansk Metal, 3F, Serviceforbundet, Dansk Sygeplejeråd og HK) afholder i september en konference for kvinder. Målet er at etablere en vedvarende støttestruktur for kvinder på arbejdsmarkedet.

Begivenheder
Billede til nyheden Ny konference for kvinder: ‘Åbning af det kønsopdelte arbejdsmarked’

I en verden, hvor ligestilling fortsat er et udfordrende mål, er det afgørende at adressere og håndtere de uligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet. Her står kvinder nemlig ofte over for unikke udfordringer, som kræver særlig opmærksomhed. I dette lys bliver konferencen ‘Åbning af det kønsopdelte arbejdsmarked’ arrangeret under FIU-ligestilling, et skridt mod at skabe forandring.

Konferencen sigter mod at udforme et netværk af stærke kvinder, der arbejder inden for områder, der traditionelt er præget af et overvældende antal mænd. Et centralt fokus er at give deltagerne mulighed for at dele deres erfaringer og ressourcer og sammen finde måder at håndtere de udfordringer, der opstår på det kønsopdelte arbejdsmarked.

Formålet med konferencen er ikke blot at skabe en kortvarig udveksling af idéer og oplevelser, men også at etablere en vedvarende støttestruktur. I den forbindelse vil der blive dannet faglige basisgrupper, der kan fortsætte deres arbejde efter konferencens afslutning. Disse basisgrupper vil fungere som værdifulde fora, hvor kvinder inden for samme fag kan give gensidig støtte og skabe et fællesskab, der kan hjælpe dem med at bryde gennem barrierer.

Basisgrupperne vil blive oprettet ud fra de faglige baggrunde, som de tilmeldte deltagere har. Hvis der er flere medlemmer fra samme fagområde, der tilmelder sig konferencen, vil der blive oprettet specifikke basisgrupper for dem. Disse grupper vil have en faglig facilitator, der vil fungere som leder og koordinator for gruppen. Der tilbydes en tabt arbejdsfortjeneste på 2000 kroner for en dag til de facilitatorer, der står for de faglige basisgrupper på konferencen. Inden konferencen vil der også blive afholdt en træningsdag, hvor facilitatorerne vil blive trænet og forberedt til deres rolle.

“Vi ønsker, at alle bliver behandlet lige i vores fag. Godt nok er det ikke et mandsdomineret område, men alligevel kan det være en god idé at få et netværk af stærke kvinder og finde ud af, hvad der rører sig på arbejdsmarkedet,” siger formand for DFKF, Lone Frost.

Praktisk information

  • Konferencen afholdes i weekenden den 9. september kl. 12.00 til den 10. september kl. 15.00.
  • Konferencen finder sted på Metalskolen Jørlunde på Slagslundevej 13, 3550 Slangerup.
  • Arrangementet er gratis for alle medlemmer af Serviceforbundet.
  • Overnatning og forplejning er inkluderet, og man bliver indlogeret på eneværelser med eget bad og toilet. Man behøver ikke at tage sengelinned eller håndklæder med.
  • Man kan enten selv sørge for transport til/fra Metalskolen, eller man kan tage med fælles bus fra/til Københavns Hovedbanegård.

Relaterede nyheder