17. feb. 2020

Couture og kendisser: Kom med DFKF backstage til Charity Catwalk

Skuespillere, modeller og sangere samlede penge ind til indlagte børn til det helt særlige modeshow Charity Catwalk under Copenhagen Fashion Week. DFKF var med backstage og sørgede for, at håret kom til at sidde helt rigtigt. Pssst. Bliv også inspirereret af de mange kendis-looks i vores store galleri fra showet.

Begivenheder
Billede til nyheden Couture og kendisser: Kom med DFKF backstage til Charity Catwalk
Her er Vannesa i gang med at style skuespiller Cecilie Stenspil

Børsens gamle handelsbygning i København dannede en smuk ramme om det helt unikke modeshow Charity Catwalk under Copenhagen Fashion Week.

Ført an af Christiane Schaumburg-Müller kom kendisser som Sarah Grünewald, Caroline Fleming, Cecilie Haugaard, Wendy Juel, Oliver Bjerrehuus, Lina Rafn, Ellen Hillingsø, Cecilie Stenspil og mange, mange flere på catwalk-glatis, da de stillede sig selv gratis til rådighed som modeller for at samle penge ind til Legeheltene, som hjælper og gør livet lettere for indlagte børn på danske hospitaler.

”Det er virkelig dejligt at være med til at bidrage til noget, der er så fedt. Og jeg synes, det er så flot, at alle bare siger ja til at være med”, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Skarpe talenter styler håret
DFKF støttede arrangementet ved at stille med et hold skarpe unge talenter til at style hår og forberede alle modellerne backstage.

”Udover at være med til at støtte Charity Catwalk, så giver vi nogle unge talenter mulighed for at få en fod ind i branchen. Og på den måde hjælper vi vores medlemmer backstage, så de kommer til at opleve, hvordan det er at være frisør til de store shows”, fortæller Marianne Jensen.

Hun er både hårstylist og DFKF’s kreative link til branchen og også teamansvarlig for de frisørtalenter, hun havde taget med sig til Charity Catwalk.

Havde ikke sovet af bar spænding
En af dem var 22-årige Vannesa Kurtovic fra Næstved, som nærmest ikke havde sovet af bar spænding inden showet.

”Det er første gang, jeg styler hår på den her måde. Jeg har været både meget nervøs og spændt inden, og da jeg vågnede klokken otte i morges, var jeg sådan lidt: Wow, det er i dag, det sker”, fortæller hun.

Normalt arbejder hun i en lille salon i Skælskør. Men i dag er rammerne nogle helt andre. Stylinglokalet bag catwalken i Børsbygningen er afskærmet af et sort tæppe. Her syder det og bobler med stylister, kendte og modeller, der råber, snakker, griner og smiler og finder vej gennem stativer med tøj og små stylingborde. I midten af det hele er der linet et bord op med både drikkevarer og mad, men det har Vannesa ikke tid til at komme i nærheden af.

”Jeg når at have mange igennem på kort tid. I dag har vi to timer til at få klargjort alle modellerne inden første gennemgang”, siger hun.

For Vannesa har det altid været en drøm at få lov til at opleve et show som Charity Catwalk på tætteste hold.

”Jeg har tidligere været med i Shooting Star igennem forbundet. Det var mega fedt og gav mig mod til mere.  Og i dag er det meget spændende at være med til”, fortæller hun med et smil, mens hun ordner detaljer i skuespiller Cecilie Stenspils hår.

Ude af min comfort zone
Og den 40-årige skuespiller sidder også og smiler. Hun kan nikke genkendende til Vannesas nervøsitet inden showet. For Cecilie Stenspil er det nemlig ikke hverdagskost at være catwalk-model.

”Det er en fornøjelse at være med til Charity Catwalk. Jeg er dog også lidt ude af min comfort zone, for model er jeg jo ikke. Det er lidt noget andet, jeg bliver udsat for i dag. Men allermest er jeg bare glad for at være med til at bakke om den gode sag, som Legeheltene er”, siger Cecilie Stenspil.

Ved siden af hende er 20-årige Kira Bang Pedersen fra Vejle i gang med at style tv- og radiovært Peter Falktoft.

”Jeg har altid drømt om det her. Jeg vil gerne prøve noget forskelligt og være med til shows. Jeg vil i gåseøjne nemlig ikke bare nøjes med kun at stå i en hverdagssalon. Det her er med til at udvikle mig, og det er også en mulighed for, at jeg måske kan få lov til at være med en anden gang”, siger hun.

Her i galleriet kan du gå på opdagelse i kendis-looks og få en fornemmelse af hele backstage-stemningen og de skarpe talenter, som DFKF stillede med til Charity Catwalk.

Fakta om Charity Catwalk

Charity Catwalk afholdes til fordel for Legeheltene. Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. For mange indlagte børn er tiden på hospitalet nemlig forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Overskuddet fra Charity Catwalk går ubeskåret til Legeheltene. Alle modeller, kunstnere og konferencierer arbejder pro bono.

Relaterede nyheder