17. sep. 2021

Couture og kendisser: DFKF var med til at samle 250.000 kroner ind til Legeheltene ved Charity Catwalk

Skuespillere, modeller og sangere samlede penge ind til indlagte børn til det helt særlige modeshow Charity Catwalk. DFKF sørgede for, at håret kom til at sidde helt rigtigt. Kom med backstage lige her.

Begivenheder
Billede til nyheden Couture og kendisser: DFKF var med til at samle 250.000 kroner ind til Legeheltene ved Charity Catwalk
Foto: Mads Christensen

Villa Copenhagen i København dannede den 9. september en smuk ramme om det helt unikke modeshow Charity Catwalk.

Ført an af Signe Lindkvist og Jakob Riising kom kendisser som Lene Beier, Lina Rafn, Cecilie Stenspil, Emil Thorup og mange mange flere på catwalk-glatis, da de stillede sig selv gratis til rådighed som modeller for at samle penge ind til Legeheltene, som hjælper og gør livet lettere for indlagte børn på danske hospitaler.

”Jeg synes, det er sådan en god sag at være med til at støtte. At samle penge ind til dem, der virkelig har brug for det, og så er det alle de seje, der stiller op til her”, siger Signe Lindkvist, der var vært ved aftenenes arrangement.

Og den rolle var hun glad for. At skulle gå catwalk har Signe Lindkvist nemlig aldrig prøvet.

Havde aldrig gået i stiletter
Det havde den folkekære tv-vært Lene Beier heller ikke. Og derfor var der ekstra nerver på.

”Jeg har faktisk aldrig haft et par stiletter på før. Jeg går altid i flade sko og løst tøj. Men nu gør jeg det her i den gode sags tjeneste, så der kan komme flere legehelte ud på hospitalerne”, siger Lene Beier.

DFKF støttede arrangementet ved at stille med et hold skarpe unge talenter til at style hår og forberede alle modellerne backstage.

”Udover at være med til at støtte Charity Catwalk, så giver vi nogle unge talenter mulighed for at få en fod ind i branchen. Og på den måde hjælper vi vores medlemmer backstage, så de kommer til at opleve, hvordan det er at være frisør til de store shows”, fortæller Marianne Jensen.

Hun er både hårstylist og DFKF’s kreative link til branchen og også teamansvarlig for de 7 frisørtalenter, hun havde taget med sig til Charity Catwalk.

Kom helt fra Brønderslev til København for at sætte hår
En af dem var 20-årige Olivia Munch Nielsen fra Brønderslev, som nærmest ikke havde sovet af bar spænding inden showet.

”Det er første gang, jeg er med til sådan noget som det her. Der har været mange nerver på inden, men da jeg så først kom i gang og fandt ud af, hvor søde alle var, så blev jeg også rolig”, fortæller Oliva Munch Nielsen.

Hun drømmer selv om at blive stylist til shows en dag, og derfor var det en ekstra stor mulighed for hende at være med til Charity Catwalk.

Charity Catwalk samlede ved showet 250.000 kroner ind til Legeheltene.

Fakta om Charity Catwalk

Charity Catwalk afholdes til fordel for Legeheltene. Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn.

Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. For mange indlagte børn er tiden på hospitalet nemlig forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Overskuddet fra Charity Catwalk går ubeskåret til Legeheltene. Alle modeller, kunstnere og konferencierer arbejder pro bono.

Relaterede nyheder