Faggrupper

Wellness-medarbejder

Her kan du læse mere om wellness-medarbejdere og finde svar på dine spørgsmål.

Hvad laver en wellness-medarbejder?

Som wellness-medarbejder arbejder du med forskellige behandlinger og tjenester, der fremmer kundernes velvære og afslapning. Dette kan blandt andet være massage, kropsindpakninger, ansigtsbehandlinger, aromaterapi, sauna og spa-bade. 

Du kan også administrere tidsbestillinger, vejlede gæster om de forskellige behandlinger og hjælpe med facilitetens daglige drift. Du rådgiver også om produkter til hjemmepleje, der forlænger og forbedrer effekterne af behandlingerne.

Hvad tjener en wellness-medarbejder?

Lønnen som wellness-medarbejder kan variere afhængigt af, om der er overenskomst, din specifikke rolle, erfaring og arbejdsstedets prestige og geografiske placering. 

Ofte vil din løn bestå af grundløn plus provision for solgte produkter og behandlinger.

Løn efter overenskomsten

Hvis du er dækket af overenskomsten, er du sikret, at lønnen stiger hvert år 1. marts. 

Du har efter overenskomsten også krav på tillæg til din løn, hvis du

  • har ubekvem arbejdstid på hverdage og lørdage
  • arbejder over
  • arbejder på søndage

Løn uden for overenskomsten

Hvis du ikke har overenskomst, kan du godt have ret til provision, men det kommer an på, hvad du og din arbejdsgiver har aftalt i din kontrakt.

Dog er det ikke sikkert, at provisionen regnes på samme måde, som hvis du har overenskomst. Derfor er det en god idé at lære modellen for sin provisionsberegning godt at kende.

Prøv vores lønberegner

Hvis du er medlem af DFKF og arbejder under Frisør- eller Wellness-overenskomsten, kan du bruge vores lønberegner for at se, om du får den rette løn.

Hvis garantilønnen er større end din samlede løn, er det garantilønnen, du skal have udbetalt.

Se din løn som elev 

Læs mere om løn generelt

Få et løntjek

Du kan også få en af vores jurister til at gennemse din kontrakt og lønseddel, så du kan være helt sikker. Læs mere om løntjek her

Hvordan bliver jeg wellness-medarbejder?

At blive wellness-medarbejder kræver ofte både teoretisk uddannelse og praktisk træning. Der findes forskellige uddannelser og private kurser, hvor du kan lære om kroppens opbygning samt hudens funktioner og naturlige sundhed. Du undervises også i forskellige behandlingsmetoder, lærer om virkninger af forskellige produkter og trænes i god kundekontakt, rådgivning og service.

Du kan tage en erhvervsuddannelse på NEXT København, Syddansk Erhvervsskole eller Aalborg Techcollege.

Mange arbejdspladser tilbyder også selv oplæring, især i spa-specifikke opgaver og kundeservice. En god forståelse af hygiejne og kundehåndtering er afgørende for succes i dette felt.

Typiske spørgsmål for wellness-medarbejdere

  • Hvordan kan jeg få hjælp, hvis jeg oplever kontraktbrud fra en klient eller arbejdsgiver?
    I tilfælde af kontraktbrud kan forbundet tilbyde juridisk assistance og vejledning for at sikre, at du får det, du er berettiget til. Forbundet kan også repræsentere dig i forhandlinger med den anden part for at finde en løsning på tvisten.

  • Hvordan kan jeg få hjælp, hvis jeg oplever problemer på arbejdspladsen, såsom mobning eller unfair behandling?
    Du kan rapportere ethvert problem til forbundet, så vi kan støtte og vejlede dig. Vi kan også repræsentere dig i dialog med din arbejdsgiver for at finde en løsning på problemet.

  • Hvordan kan jeg udvikle min karriere?
    Karriereudvikling kan være roller som spa-manager eller specialist inden for visse behandlingsområder, såsom avanceret hudpleje eller holistiske terapier. Mere uddannelse og nye certifikater kan styrke denne udvikling.

Fagforening for wellness-medarbejdere

Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund repræsenterer frisører, kosmetikere, kosmetologer, negleteknikere, massører og wellness-medarbejdere. Vi kender dit fag, og vi tilbyder en række ressourcer og støtte til vores medlemmer, herunder:

  • Sikring af gode løn- og arbejdsvilkår – vi forhandler de kollektive overenskomster.

  • Juridisk rådgivning og støtte vedrørende arbejdsforhold og kontrakter.

  • Adgang til konkurrencer og events for at fremme din faglige udvikling.

  • Netværksmuligheder med andre professionelle i branchen.

  • Rådgivning om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen.

Bliv medlem af DFKF

Bliv medlem i dag og få rådgivning fra eksperter i din faggruppe.