Faggrupper

Massør og kropsbehandler

Her kan du læse mere om massører og finde svar på dine spørgsmål.

Hvad laver en massør?

Som massør udfører du forskellige former for kropsmassage og behandlinger, der fremmer afslapning, lindrer muskelspændinger, forbedrer blodcirkulationen, og som støtter kroppens velbefindende. Behandlingerne kan inkludere svensk massage, dybdevævsmassage, hot stone-massage, aromaterapi og zoneterapi. 

Massører arbejder ofte i spaer, wellness-centre, sportsfaciliteter og private praksisser. De kan også tilbyde vejledning i forhold til strækøvelser, kropsbevidsthed og andre teknikker til at vedligeholde kropslig sundhed.

Hvad tjener en massør?

Indtægterne for massører kan variere betydeligt afhængig af arbejdsstedet, om der er overenskomst, erfaring, og om du er selvstændig eller ansat.

Hvis du er selvstændig massør, kan du sætte dine egne priser og måske have en højere indtjening, men du bærer også selv risikoen for svingende indkomst. Som ansat massør kan du nyde godt af mere regelmæssige lønninger og andre fordele, som måske sundhedsforsikring, afhængigt af din arbejdsgivers politik.

Løn efter overenskomsten

Hvis du er dækket af overenskomsten, er du sikret, at lønnen stiger hvert år 1. marts. 

Du har efter overenskomsten også krav på tillæg til din løn, hvis du

 • har ubekvem arbejdstid på hverdage og lørdage
 • arbejder over
 • arbejder på søndage

Løn uden for overenskomsten

Hvis du ikke har overenskomst, kan du godt have ret til provision, men det kommer an på, hvad du og din arbejdsgiver har aftalt i din kontrakt.

Dog er det ikke sikkert, at provisionen regnes på samme måde, som hvis du har overenskomst. Derfor er det en god idé at lære modellen for sin provisionsberegning godt at kende.

Prøv vores lønberegner

Hvis du er medlem af DFKF og arbejder under Frisør- eller Wellness-overenskomsten, kan du bruge vores lønberegner for at se, om du får den rette løn.

Hvis garantilønnen er større end din samlede løn, er det garantilønnen, du skal have udbetalt.

Se din løn som elev 

Læs mere om løn generelt

Få et løntjek

Du kan også få en af vores jurister til at gennemse din kontrakt og lønseddel, så du kan være helt sikker. Læs mere om løntjek her

Hvordan bliver jeg massør?

Uddannelsen til massør består af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.

De forskellige skoler tilrettelægger uddannelsen meget forskelligt, nogle har korte kurser på dag- eller aftenhold i 3-8 måneder, nogle har længere forløb over 1-3 år med uge- eller weekendkurser.

Du har ikke mulighed for at få SU.

Typiske spørgsmål for massører

 • Hvordan kan jeg få hjælp, hvis jeg oplever kontraktbrud fra en klient eller arbejdsgiver?
  I tilfælde af kontraktbrud kan forbundet tilbyde juridisk assistance og vejledning for at sikre, at du får det, du er berettiget til. Forbundet kan også repræsentere dig i forhandlinger med den anden part for at finde en løsning på tvisten.

 • Hvordan påvirker nye regler og lovgivninger min profession, og hvad gør forbundet for at repræsentere mine interesser?
  Forbundet holder øje med ændringer i lovgivningen, som kan påvirke branchen, og arbejder proaktivt for at sikre, at medlemmernes interesser bliver repræsenteret. Du kan holde dig opdateret gennem forbundets nyhedsbreve og hjemmeside, hvor vi deler oplysninger om nye regler og deres indflydelse på branchen.

 • Hvad er de største udfordringer for massører?
  Udfordringerne kan inkludere at opbygge og vedligeholde en loyal kundebase, holde sig ajour med de nyeste behandlingsmetoder og at håndtere de fysiske krav, som jobbet indebærer. 

 • Hvordan opbygger jeg en kundebase?
  At opbygge en kundebase kræver netværk, mund-til-mund-anbefalinger og ofte en stærk online tilstedeværelse. Det er også vigtigt at levere konsekvent høj kvalitet i arbejdet og have fremragende kundeservice.

Fagforening for massører

Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund repræsenterer frisører, kosmetikere, kosmetologer, negleteknikere, massører og wellness-medarbejdere. Vi kender dit fag, og vi tilbyder en række ressourcer og støtte til vores medlemmer, herunder:

 • Sikring af gode løn- og arbejdsvilkår – vi forhandler de kollektive overenskomster.

 • Juridisk rådgivning og støtte vedrørende arbejdsforhold og kontrakter.

 • Adgang til konkurrencer og events for at fremme din faglige udvikling.

 • Netværksmuligheder med andre professionelle i branchen.

 • Rådgivning om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen.

Bliv medlem af DFKF

Bliv medlem i dag og få rådgivning fra eksperter i din faggruppe.