26. aug. 2024

Vær med på noderne: En særlig styling fra Copenhagen Fashion Week 2024

Copenhagen Fashion Week løb af stablen i starten af august, og topfrisør Marianne Jensen var til stede den 6. august, da 14 fashion-kandidater fra Det Kongelige Akademi viste deres afgangsshow frem i Idrætshuset på Østerbro. Her går vi i dybden med en af Mariannes stylinger.

Inspiration
Billede til nyheden Vær med på noderne: En særlig styling fra Copenhagen Fashion Week 2024
På billederne ses modellen Lande fra Unique Models. Foto: Krestine Havemann

Da Copenhagen Fashion Week i denne måned blev afholdt, viste afgangselever fra Det Kongelige Akademi, at dansk mode ikke behøver at være minimalistisk. Idrætshuset på Østerbro dannede rammen om det glamourøse event, og topfrisør Marianne Jensen med til at lave 14 forskellige designs på 60 forskellige modeller:

“Jeg har lavet det her i over 25 år. Nogle gange bliver det mere kommercielt, når man laver de store mærker, men det var en anden tilgang i år. Jeg føler mig meget privilegeret, fordi jeg får tilbudt at style til mange shows, men i år ønskede jeg kun at arbejde sammen med de unge,” udtaler Marianne Jensen, og fortsætter:

“I samarbejdet med de unge designere er der ingen limits. Det er fri leg i kreativitet.”

Forud for showet var Marianne blevet spurgt af designer Asger Beyer om, hvorvidt hun kunne lave en 3-4 meter lang fletning. Hertil svarede hun, at det kunne hun godt, men at det skulle planlægges i forvejen. Aftalen gik på, at fletningen skulle laves på en sort pige, så der kunne laves cornrows. Herefter lavede Marianne en fletning på hele 3,9 meter. Men da hun ankom i Idrætshuset på Østerbro, blev hun mødt af en hektisk situation:

“Da jeg kom derhen, sagde de, at de havde byttet rundt på modellerne, så fletningen skulle laves på en skandinavisk lysblond i stedet for en mørk pige. Jeg svarede, at det ikke kunne gå, men det kunne ikke lade sig gøre for dem på andre måder, heller ikke at ringe en ny model ind, der ville passe til den fletning. Så ringede jeg selv til Unique [red. Unique Models]. Så fik vi en skøn pige ud ved navn Lande,” forklarer Marianne.

Fremgangsmåden

Marianne fortæller: “Først brugte vi KMS THERMASHAPE for at lave heat protection. Derefter lavede vi to klassiske, hollandske fletninger i modellens eget hår, og så syede vi en stor fletning af kunstigt hår i midten mellem de to hollandske fletninger. Den store fletning i midten var lavet med tre forskellige farver: sortbrun, brun og så en kastanjebrun. Det skal svinge i farverne, men ikke for meget. Arbejdet med at lægge fletningen ind krævede 4 hænder, fordi man er nødt til at sortere håret sammen. Vi syede det på med elastiktråd ved at åbne i den ene ende og lave nogle fletninger for så at lægge den store mellem og sy fast mellem de to mindre udvendige. Til sidst brugte vi KMS HAIRSTAY (og det lever den op til). Så spankulerede Lande ind med 4 meter langt hår, hvilket var virkelig sjovt.”

Ikke særligt skandinavisk

Marianne Jensen mener, at der er sket et skift i måden, vi tænker mode på herhjemme. Hvor det før var mere minimalistisk, gælder det nu, at mere er bedre:

“Intet var besværligt, vi gik bare med det, der gav mening,” siger Marianne.

“Den attitude kendetegnede modeugen: masser af mod. Der har været meget minimalisme herhjemme længe, og det er væk. Nu handler det om mange farver, tekstur og fletninger. Det er noget med, at de unge kigger mod USA. Stilen er ikke særligt skandinavisk, hvilket er virkeligt sjovt for en som mig – også på trods af lidt kaos. Det var en af de bedste modeuger nogensinde,” afrunder hun.

Foto: Krestine Havemann

Relaterede nyheder