21. jun. 2024

Undersøgelse af frisørers lønforhold: Næsten 84 procent fik ingen lønforhandling i perioden 2023/2024

Mange frisører oplever manglende lønforhandling. Lad os se nærmere på en spørgeskemaundersøgelse om frisørernes lønforhandling.

Løn
Billede til nyheden Undersøgelse af frisørers lønforhold: Næsten 84 procent fik ingen lønforhandling i perioden 2023/2024

En undersøgelse fra Dansk Frisør & Kosmetiker

Forbund/Serviceforbundet om frisørers lønforhandling afslører en bekymrende tendens blandt landets frisører. Langt de fleste fik ikke mulighed for lønforhandling i 2023/24, og næsten ingen oplevede lønforhøjelser, udover de allerede aftalte overenskomststigninger.

Ifølge undersøgelsen, der omfatter svar fra 104 frisører, har hele 93,27 procent ikke været indkaldt til lønforhandling af deres arbejdsgiver i 2023/24. Ydermere har kun 10,58 procent af de adspurgte haft en reel lønforhandling i denne periode.

83,65 procent af frisørerne har ikke fået nogen væsentlig ændring i deres løn udover de i overenskomsten aftalte stigninger.

7,69 procent af frisørerne oplyste, at de i perioden fik en stigning i deres provisionsprocent for behandlinger, mens resten enten ikke er på provisionsløn eller ikke har modtaget nogen ændringer.

I en tid med stigende leveomkostninger og en øget inflation står mange frisører i Danmark derfor over for en alvorlig udfordring, når deres lønning ikke kan følge med udviklingen i udgifterne.

Behov for handling og forbedring af arbejdsvilkår

Undersøgelsen viser, at det er afgørende, at vi som forbund fortsat holder øje med om frisørerne får mulighed for lønforhandling.

Vi opfordrer alle medlemmer, der ikke har haft mulighed for lønforhandling til at kontakte os for at få rådgivning om og støtte til at tage de nødvendige skridt for at forbedre løn- og arbejdsvilkårene.

Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund arbejder fortsat for at sikre bedre forhold og rettigheder for vores medlemmer, så alle kan få den anerkendelse og løn, de fortjener.

Det er vigtigt at stå sammen og kæmpe for bedre vilkår, så vi kan sikre en stærkere og mere retfærdig branche for alle.

Det er du med dit medlemskab med til at sikre.

Relaterede nyheder