18. mar. 2024

Guide til varsling af sommerferie

Før man får set sig om, er der sommerferie. Derfor bør du allerede nu kende dine rettigheder i forhold til varsling af ferie. Læs vores guide, og bliv klogere på, hvad du har ret til.

Ferie
Billede til nyheden Guide til varsling af sommerferie

Det er vigtigt at kende dine rettigheder, så du kan få mest muligt ud af din sommerferie. Hvor mange ugers ferie har du ret til, og kan du selv vælge, hvornår du holder ferie?

Ferie er en rettighed for alle arbejdstagere. Du har krav på i alt 5 ugers ferie pr. ferieår, og du har ret til at holde tre ugers ferie sammenhængende i perioden fra 1. maj til 30. september.

Planlægningen af ferien bør ske i samarbejde med din arbejdsgiver, hvor du kan fremsætte dine ønsker om ferieperiode. Din arbejdsgiver skal forsøge at imødekomme dine ønsker.

Nogle saloner og klinikker kan selvsagt have ferielukket i sommerperioden, så det er vigtigt at undersøge dette på forhånd.

Hvis din arbejdsgiver ønsker at pålægge dig at holde ferie på bestemte tidspunkter, skal der gives tre måneders varsel før hovedferien (tre sammenhængende uger) og en måneds varsel før restferien (to uger).

Uanset om du arbejder på fuldtid eller deltid, har du ret til fem dages ferie om ugen.

Relaterede nyheder