22. jan. 2024

Dimittender kan få rabat på Min A-kasse i tre måneder

Når du er nyuddannet, kan du i en periode på tre måneder slippe for at betale administrationsbidrag til Min A-kasse. Få overblikket her.

Elever
Billede til nyheden Dimittender kan få rabat på Min A-kasse i tre måneder
Foto: Det giver lidt mere luft i budgettet, når dimittender slipper for at betale til a-kassen de første tre måneder efter endt uddannelse.

Fra 1. januar 2024 vil vores nyudklækkede medlemmer have mulighed for at nyde godt af en særlig lettelse i deres økonomi. Dimittender fra forbundet får nemlig mulighed for at undgå administrationsbidrag til Min A-kasse i tre måneder efter endt uddannelse.

Denne fordel kan opnås ved blot at udfylde og indsende blanket AK044 til Min A-kasse inden for 14 dage efter afsluttet uddannelse. Du kan til hver en tid finde samtlige blanketter i Min A-kasses selvbetjening

Det er vigtigt at bemærke, at de tre måneders rabat først træder i kraft, når Min A-kasse har modtaget den udfyldte blanket.

”Vi forstår, at overgangen fra uddannelse til arbejdsliv kan være udfordrende, og vi ønsker, at vores medlemmer bliver støttet i denne periode. Derfor er jeg glad for, at nyuddannede kan undgå administrationsbidraget i de første tre måneder efter endt uddannelse, hvorpå den økonomiske byrde lettes,” udtaler Lone Frost, formand for DFKF.

Denne fordel gælder både for dem, der melder sig ind i Min A-kasse i forbindelse med afsluttet uddannelse, samt dem, der har været medlem af Min A-kasse gennem hele deres uddannelsesforløb.

Relaterede nyheder