08. dec. 2023

Din løn under sygdom

I øjeblikket er det relevant for mange at vide, hvordan reglerne for løn under sygdom er. Fra overenskomstens krav til individuelle kontraktbestemmelser – vi afdækker det hele. Så er du i tvivl om dit krav om løn under sygdom? Få svar her.

Løn
Billede til nyheden Din løn under sygdom

I henhold til vores overenskomst har du krav på løn under sygdom i 12 uger. I de første fire uger har du krav på fuld løn, hvilket forstås som gennemsnitslønnen fra de seneste 16 uger. Fra femte uge til 12. uge får du også fuld løn, men der er dog et loft på 138,50 kroner i timen.

Hvis du raskmelder dig og derefter bliver sygemeldt inden for 14 dage med samme sygdom, regnes arbejdsgiverens betalingsperiode fra første fraværsdag i den første fraværsperiode. Det vil sige, at perioden med fuld løn ikke begynder forfra.

Hvis du ikke er omfattet af overenskomsten, har du kun krav på løn under sygdom, hvis det er aftalt i din kontrakt. I dette tilfælde skal kontrakten ligeledes beskrive, hvordan lønnen under sygdom skal beregnes.

I mangel på overenskomst eller individuel aftale er du kun berettiget til sygedagpenge. Det gælder ligeledes, hvis du er elev. Arbejdsgiveren er dog forpligtet til at dække de første 30 sygedage selv – dette hedder arbejdsgiverperioden. Derefter får du udbetalt sygedagpengene direkte fra kommunen.

En gang imellem ser vi kontrakter, hvor frisører er ansat som funktionærer. I det tilfælde har du krav på fuld løn under sygdom, uanset hvor længe du har været ansat, og uanset hvor længe sygdommen varer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din løn under sygdom er beregnet korrekt, kan du altid kontakte os.

Relaterede nyheder