20. jan. 2023

Hvordan forbereder man sig til et stort show? Bliv inspireret her

Topfrisør Marianne Jensen var i Austin, Texas for at forberede fire looks i september. Her kan du læse om et af dem.

Inspiration
Billede til nyheden Hvordan forbereder man sig til et stort show? Bliv inspireret her

Med to dages forberedelse og fire modeller til rådighed nåede topfrisør Marianne Jensen frem til fire spændende frisurer i september sidste år. Disse looks forberedte hun til den australsk-fødte frisør Kevin Murphys største show i Austin, Texas.

Kevin Murphy er indehaver af et stort hårplejefirma af samme navn, og i USA må det gerne være prangende. Derfor fandt Marianne blandt andet på looket med boblerne, som kan ses i denne artikel. Derudover klargjorde hun tre andre hårmodeller til showet.

Inspirationen kommer først
Mariannes inspiration til looket med boblerne var, at det først og fremmest skulle være elegant:

“Jeg er meget inspireret af diversitet og regnbueflaget. Det sorte hår var i dette tilfælde grundfarven, og derfor kunne jeg godt bruge lidt vildere farver. Men det skulle selvfølgelig laves på en smuk måde, for ellers ville det være utilfredsstillende at se på. Hvis det skal være sofistikeret, skal farverne klæde hinanden,” fortæller Marianne.

Og det tager lang tid at forberede et sådant look. Samtidig er der flere ting at tage i betragtning:

“Hårmodellerne stod klar, og så skulle jeg ellers komme med mit bud på, hvad jeg kan lide, og hvad jeg tror bliver moderne,” siger Marianne.

Heraf blev frisuren med boblerne det ene forslag.

Hvad er så fremgangsmåden?
Udover holdning og ønsket om at det skulle være moderne, var der et forbehold. Afrofrisuren var nemlig ikke tilladt at lave, hvilket Marianne ofte har omgået ved hjælp af flet.

Men så kom hun på, at man kunne lave boblerne med ekstra hår, hvor modellens eget hår er kørt helt tilbage. Derfor skulle der først glattes og skrabes, og med så krøllet hår endte det med at tage hele to timer. Dernæst blev alt øvrigt påsat, og her var tilgangen klar og tydelig:

“Fremgangsmåden var, at vi lavede bobler, som vi trak ud i snor, og uden på snoren lagde vi hår på, friserede og satte elastikker. Så lavede vi forskellige variationer, lidt for mange, så vi havde rigeligt at lege med. Da vi lagde lange stykker af hår, spurgte jeg modellen, hvad hun syntes,” forklarer Marianne.

Go big or go home …
… er måske lidt af en kliché. Men ikke desto mindre var det Mariannes tilgang, fordi en frisure som denne ikke kommer af sig selv:

“Jeg er nødt til at komme uden for min egen komfortzone, når jeg skal lave et show i USA. Det er nødt til at være større i dimensionerne,” afrunder hun.

Nedenfor kan du se billeder af Marianne Jensens inspiration, forberedelse og udførsel. Det sidste billede er af Marianne sammen med en af de i alt fire modeller.

Relaterede nyheder