13. dec. 2021

Bliv inspireret til lækkert nytårshår: Her er alle de store hårtrends for 2022

Topfrisør Marianne Jensen afslører her de store hårtrends for 2022.

Inspiration
Billede til nyheden Bliv inspireret til lækkert nytårshår: Her er alle de store hårtrends for 2022
Foto: Marianne Jensen

Grafiske frisurer, masser af tekstur og naturlige fald i håret og knald på farverne. Tidens trends og tendenser går i mange retninger, og mange ting er tilladt. Alligevel fortsætter en af de helt store tendenser fra 2021 også med at være toneangivende i 2022.

”Det er de grafiske frisurer, der rammer ansigtet ind. Det er et skarpt look, der oser af overskud. Og som frisør ude i salonerne skal man ikke være bange for at klippe i lige linjer, når man skal lave sådan et look”, siger Marianne Jensen.

Hun laver alt fra at undervise i DFKF til at være stylist på store shows. Og så er hun tidligere kåret som årets hårstylist af magasinet Elle.

De grafiske frisurer også kaldet faceframing dominerede stort i 1990’erne. Men hvor man i 1990’erne glattede de grafiske frisurer, så er de i dag mere naturlige.

”Man klipper simpelthen grafisk ind i det glatte hår, men styler det mere frit”, siger Marianne Jensen.

Hun uddyber, at mange andre tendenser i tiden også fortsat kommer fra 1990’erne.

”Det gælder sådan noget som farverne, hvor der både er plads til det naturlige og til, at der kan være knald på med en masse nuancer og pang. Og også her styler vi nu med mere naturlige produkter, hvor vi tidligere brugte stive gels og hårsprayprodukter”, siger Marianne Jensen.

Kort sagt, så må man faktisk rigtig mange ting.

”Der er blevet plads til, at man også kan omfavne sin naturlighed, så det dermed er blevet in at vise, hvor forskellige vi egentlig er. Det krøllede mere teksturerede hår klipper jeg nu meget rundere i formerne, hvor krøllerne lever, og etagerne er kortere, end vi længe har set dem”, siger Marianne Jensen.

Relaterede nyheder