21. sep. 2020

Topfrisøren Marianne Jensen guider: Sådan forvandler du tungt hår til en smuk og let frisure

Hvordan får man et let og elegant udtryk frem i tungt hår? Og hvor meget skal man egentlig tynde ud? DFKF’s helt egen Marianne Jensen guider dig her med gode råd og inspiration.

Inspiration
Billede til nyheden Topfrisøren Marianne Jensen guider: Sådan forvandler du tungt hår til en smuk og let frisure
Marianne Jensen er i gang med at forvandle Laura Helene Christensen. Hun er model for Le Management. Foto: Anders R. Johnssen

Tungt hår er både en velsignelse og forbandelse. Derfor skal du som frisør være ekstra skarp med både vejledning og saks, når du forvandler tungt hår til en smuk og let frisure.

Det ved Marianne Jensen alt om. Hun laver alt fra at undervise i DFKF til at være stylist på store shows. Og så er hun tidligere kåret som årets hårstylist af magasinet Elle.

”Det handler om at ramme en klipning, hvor man arbejder med kundens egen kontur”, fortæller Marianne Jensen og uddyber:

”I virkeligheden er hemmeligheden i enhver god klipning, at man skal klippe efter ansigtsformen. Som frisør skal man klippe et look, der indrammer ansigtet rigtigt og skærer rigtigt ved kæben”.

Det gælder især med tungt hår, og som frisør mener Marianne Jensen, at ens ypperste opgave er at vejlede til det rigtige look. Det kræver selvfølgelig ekspertise og en sikker saks.

”Man kan løfte tungt hår ved at klippe etager ind i det. Det er netop, det jeg har gjort på modellen her både på toppen og i fronten. Det giver et friskere og mere sexet look”, fortæller Marianne Jensen.

”Derudover er det med tungt hår ekstra vigtigt at være virkelig modig med din épilersaks. Klip ind i håret og sørg for, at alle ender kommer til at leve, siger Marianne Jensen.

”Med tungt hår er det ekstra vigtigt at være virkelig modig med din épilersaks. Klip ind i håret og sørg for, at alle ender kommer til at leve”
Marianne Jensen

Her kan du se alle de smukke før/efter-billeder af Laura Helene Christensen. Hun er model for Le Management. Og Marianne Jensens opgave med hende var at give hende et unikt udtryk med kant og attitude. Det kan du som frisør overføre direkte til dine kunder.

”Det handler om at give enhver kunde et helt unikt look”, siger Marianne Jensen.

To gode råd, når du klipper i tungt hår

  1. Klip etager ind i håret for et lettere udtryk
  2. Brug din épilersaks ekstra flittigt. Alle ender skal leve

Relaterede nyheder