Medlemsfordele: De 5 frisørbeats

De 5 frisørbeats mod arbejdsskader

Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund har lanceret et 'fitness anywhere'-koncept kaldet De 5 frisørbeats som en del af forbundets forebyggende indsats mod arbejdsskader i bevægeapparatet.

De 5 frisørbeats, som er udviklet i samarbejde med VUSI v/producent Peter Gasque Poulsen er målrettet frisører og kosmetikere, som dagligt døjer med ømhed og smerter i nakke, arme, skuldre, hænder, fingre, ryg og ben på grund af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.

Uden en daglig indsats og opmærksomhed risikerer disse smerter at udvikle sig til varige og invaliderende arbejdsskader.

Hvad er de 5 frisørbeats?

De 5 frisørbeats er Frisk luft, Hårvask, Hårtørreren, Saksen, Fladjernet er alle øvelser, der kan laves på 10 minutter. Der kræves ingen hjælpemidler, og mange af øvelserne kan endda laves i salonen, når man har en kort pause.

”Vi ved, at frisører i gennemsnit kun holder i 8,4 år i faget, inklusiv deres læretid. Omkring 40 procent stopper på grund af muskelskeletskader, der er opstået i forbindelse med arbejdet i salonerne. Det er alt, alt for mange.

Som forbund vil vi gerne hjælpe vores medlemmer til at blive længere i faget og sikre dem et godt og langt arbejdsliv både fysisk og psykisk. Det kan vi blandt andet gøre ved hjælp af De 5 frisørbeats”, forklarer forbundsformand Lone Nordentoft Frost.

10 minutters øvelser om dagen kan redde dit arbejdsliv.

De 5 frisørbeats har følgende fokusområder:

  • Øvelser, der styrker ryggen hertil coren (rygmuskulaturen omkring ryg og mave)
  • Øvelser, der forbedrer kropsbalance og bevægeapparatet
  • Øvelser, der styrker overkroppen hertil skuldre, arme og hænder

De 5 øvelser

  • Frisk luft
  • Hårvask
  • Hårtørreren
  • Saksen
  • Fladjernet

Der indgår 3-5 delsekvenser inden for hver øvelse. Øvelser kan udføres i vilkårlig rækkefølge og efter behov.

Øvelserne er optaget og foregår udendørs uden nogen form for hjælpemidler. 

Baggrunden for dette er at vise, hvor meget vi lægger vægt på, at medlemmerne bruger naturen og den friske luft i tilknytning til aktivitet og motion. 

I kan sagtens udføre mange af øvelserne indendørs i salonen eller også gå to og to sammen som i for eksempel Saksen og Hårtørreren. Det er super sjovt og meget motiverende.

De 5 frisørbeats

Forbedr dit fysiske arbejdsmiljø med de 5 frisørbeats, som er en del af DFKF's forebyggende indsats mod arbejdsskader i bevægeapparatet.

Bliv medlem af DFKF

Bliv medlem i dag og få hjælp til dit arbejdsliv