Medlemsfordele: Censor og skuemester

Censor og skuemester

Som censor/skuemester spiller du en vigtig rolle ved svendeprøven. Du giver din faglige vurdering af præstationen og hjælper eleverne med at vise, hvad de har lært under uddannelserne.

Du er med til at kvalitetssikre uddannelserne ved at medvirke til, at eksamen gennemføres efter gældende regler, og sådan at eleverne får en ensartet og retfærdig behandling.

Krav

For at blive censor skal du være medlem af Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund og have minimum 5 års erfaring som frisør eller kosmetiker.

Du skal deltage i et censorkursus, og når du har været igennem kurset, indstiller forbundet dig som censor til Frisør-og Kosmetikerfagets Faglige udvalg. Det Faglige udvalg udpeger nye censorer hvert 4. år, når der er folketingsvalg.

Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU)

Du kan også en del af de lokale uddannelsesudvalg.

De lokale Uddannelsesudvalg (LUU) spiller en afgørende rolle i at sikre, at erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelserne tilbyder kompetencer, som svarer til det lokale erhvervslivs behov.

LUU består af en ligelig repræsentation af arbejdsgivere og arbejdstagere fra det pågældende jobområde i det lokale erhvervsliv samt af skolerepræsentanter. Læs mere om LUU her

Er det noget for dig?

Har du lyst til at høre mere om, hvordan du bliver censor eller skuemester, er du velkommen til at kontakte Lone Frost i forbundet.

Bliv medlem af DFKF

Bliv medlem i dag og få adgang til en masse fordele