21. jun. 2024

Stress på arbejdspladsen – pas på dig selv

Forskning afslører omkostningerne ved stressrelateret fravær, og EU fokuserer på mental sundhed. Bliv klogere her, og opdag, hvad du bør være opmærksom på.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Stress på arbejdspladsen – pas på dig selv

I en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har det vist sig, at stress på arbejdspladsen har betydelige konsekvenser, ikke kun for den enkelte medarbejder, men også for danske virksomheder. Årligt koster fravær på grund af stress danske arbejdspladser imponerende 16,4 mia. kroner. Dette tal inkluderer ikke engang sygedagpenge, sundhedsvæsenets udgifter eller forsikringsselskabernes omkostninger til psykologsamtaler.

EU har for nylig rettet opmærksomheden mod mental sundhed på arbejdspladsen og har vedtaget rådskonklusioner om koblingen mellem mental sundhed og ansættelsesforhold. På et møde i Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerpolitik (EPSCO-Rådet) blev konklusionerne godkendt af medlemslandenes beskæftigelsesministre. Skridtet markerer for første gang, at EU anerkender vigtigheden af mental sundhed i arbejdslivet.

Hvilke symptomer bør du holde øje med?

  1. Adfærdsmæssige stresssymptomer: Frisører og kosmetikere kan opleve adfærdsmæssige stresssymptomer som irritabilitet, nedsat koncentration og ændringer i adfærd. Det kan påvirke det daglige arbejde og skabe et udfordrende arbejdsmiljø.
  2. Fysiske stresssymptomer: Fysisk stress kan manifestere sig som træthed, hovedpine, muskelsmerter og søvnforstyrrelser. Det er afgørende at være opmærksom på disse symptomer, da de kan have langvarige konsekvenser for både sundhed og arbejdspræstation.
  3. Psykiske stresssymptomer: Stress kan påvirke den mentale sundhed og føre til symptomer som angst, depression og følelsen af overvældelse. Det er vigtigt at søge støtte og hjælp, hvis disse symptomer opstår.

Relaterede nyheder