22. apr. 2024

Danmarks mest talentfulde unge: Se resultaterne fra DM i Skills 2024

Endnu en gang blev talentfulde frisører og kosmetikere hyldet ved DM i Skills. Vi har talt med en dommer og en vinder. Få det hele med her.

Konkurrence
Billede til nyheden Danmarks mest talentfulde unge: Se resultaterne fra DM i Skills 2024

DM i Skills 2024 var årets højdepunkt for Danmarks unge inden for erhvervsuddannelserne. Omkring 280 unge deltagere stillede op i 47 forskellige fag for at kæmpe om titlen som landets bedste inden for deres felt.

Konkurrencen giver unge en unik mulighed for at vise deres færdigheder, hæve deres faglige niveau og inspirere andre, herunder elever fra folkeskolen, til at overveje en karriere inden for erhvervsuddannelserne.

DM i Skills blev afholdt i Roskilde i år, hvor talentfulde frisører og kosmetikere udfoldede deres kunnen og satte fokus på de spændende uddannelser inden for skønhedsbranchen. Det er nemlig vigtigt at sætte fokus på det gode håndværk og udviklingen af de unges talent.

Det mener frisørdommer Cecilie Madsen, som var med som dommer for tredje gang.

“Mit hjerte brænder for denne branche, og derfor synes jeg, det er så fedt at kunne være med til at udvikle den. Jeg har selv dyrket en masse konkurrence i min egen elevtid, og det har uden tvivl været med til at gøre mig til den frisør, jeg er i dag. Samtidig synes jeg, det er fantastisk at møde så mange fra branchen landet over,” udtaler Cecilie Madsen og fortsætter:

“Man kan se alle de følelser, som deltagerne lægger i det, og det gør stort indtryk på mig.”

Cecilie vil både anbefale at komme ud som dommer og deltager:

“Min anbefaling er klart, at har man drømmen om at komme ud som dommer, så spring endelig ud i det, hvis muligheden byder sig. Det betyder virkelig meget at se branchen udvikle sig,” mener hun og tilføjer:

“Og til jer elever der måske sidder derude og tænker, mon konkurrence er noget for mig. Så er min anbefaling klart at prøve det af. For uanset hvad, giver det så meget udvikling, forståelse for faget og er bare en kæmpe erfaring til svendeprøven og de efterfølgende ting, man støder på i branchen. Og så er det jo bare megafedt!”

Hør fra en af vinderne
Til DM i Skills er der én vinder inden for hvert fagområde. Sophia Munk Nielsen (TECHCOLLEGE, Beauty By Munk) vandt DM i Skills for kosmetikere, og Julie Suárez Jørgensen (Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Salon Helle) løb med sejren i frisørkategorien (og har dermed kvalificeret sig til EuroSkills næste år).

Sophia sætter særlig fokus på stoltheden ved sit fag:

“Jeg har valgt endnu en gang at deltage i Skills, da jeg er stolt af mit fag. Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske, så Skills har været helt perfekt for mig, da jeg har kunnet vise mit fag frem, samtidig med at jeg kan konkurrere og være med til at vise, hvor dygtige vi er, og hvor meget vi brænder for det, vi laver. Jeg er enormt stolt og beæret over at kunne være med til at inspirere andre unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det er også en stor del af det at være med til Skills,” udtaler hun.

Og faktisk vandt Sophia for anden gang i år:

“Skills har ikke bare givet mig to guldmedaljer om halsen. Det har givet mig endnu mere rygrad, hver gang jeg tager uniformen på, og så har det fyldt mig med en enorm stolthed over for mig selv. Første år var en kæmpe oplevelse, hvor jeg lærte Skills at kende, og her var jeg overvældet over, hvor stort det var, og hvor fedt konceptet er. I år har der været en del udfordringer op til konkurrencen samtidig med et stort forventningspres både ude- og indefra, så at vinde i år var noget helt specielt. Det var en eufori og eksplosion af følelser, da mit navn blev råbt op,” siger Sophia, som hellere end gerne vil anbefale andre at deltage:

“Jeg vil helt klart anbefale andre unge at deltage i Skills, eller i hvert fald at besøge Skills, når det afholdes. Faget kosmetik er et spændende og specielt fag. Det er et fag, hvor du får lov til at udfolde dig bredt, du har med mange forskellige mennesker at gøre, og du kan være med til at gøre en stor forskel for andre mennesker, hvilket helt sikkert er den største drivkraft for mig. Hvis du er villig til at dygtiggøre dig og brænder for det, du laver, så er DM i Skills lige noget for dig.”

Foto: De to dommere Cecilie Madsen (frisør) og Linette Damsgaard (kosmetiker)
Foto: De to dommere Cecilie Madsen (frisør) og Linette Damsgaard (kosmetiker). Fotos fra Lone Frost
Samtlige frisørelever, der deltog i DM i Skills 2024. Fotos fra Lone Frost
Foto: Samtlige frisørelever, der deltog i DM i Skills 2024. Fotos fra Lone Frost

Relaterede nyheder