23. feb. 2024

Fagligt kemiseminar: Frisører og kosmetikere dykkede ned i videnskaben hos DFKF

Kom med til et kig bag seminaret i faglig kemi med fagskolelærerne.

Forskning
Billede til nyheden Fagligt kemiseminar: Frisører og kosmetikere dykkede ned i videnskaben hos DFKF
Foto: Lone Frost

Det er vigtigt, at fagskolelærere holder sig opdateret inden for de nyeste tendenser i frisørfaget. I den forbindelse var de mandag den 15. januar 2024 til et seminar i faglig kemi i DFKF’s forbundslokaler. Alle faglærere fra landets frisørskoler, der underviser i faglig kemi, medvirkede denne dag.

Seminaret, organiseret af Dorte Haack, som sidder i DFKF’s hovedbestyrelse, fandt sted mandag den 15. januar og var en unik mulighed for at styrke den faglige viden og skabe et rum for erfaringsudveksling. Her underviste Ulrik Ahrensbøll-Friis (kemiker/ph.d.) i den kemi, som faglærerne skal være opmærksomme på, og Gitte Lindhard fra Joblife gennemførte en grundig gennemgang af den kemiske risikovurdering, så alle lærerne er klædt godt på til at udfylde denne.

Dorte Haack udtaler i den forbindelse: ”Det vigtige er, at samarbejdet mellem skolerne bliver vedligeholdt. Det var andet år i træk, vi fik lov til at mødes, og det er så godt. Der er rigtigt mange nye lærere, som sagtens kan være i tvivl om, hvad man gør i forhold til den kemiske del af faget. Det er en stor mundfuld, men lærerne er virkelig entusiastiske!”

Under seminaret blev der behandlet forskellige aspekter af faglig kemi, og deltagerne fik mulighed for at uddybe deres viden og dele deres egne erfaringer fra undervisningen.

”Det var en rigtig god og givende dag. Det er godt, at vi får lov til at samles, alle os, der underviser i dette specifikke fag. For når elever bliver undervist kyndigt i frisørfagets kemi, kan det vise sig, at der ikke er lige så mange tilfælde af håndeksem. Eleverne bliver på den måde mere opmærksomme på det,” afrunder Dorte Haack.

Relaterede nyheder