22. jan. 2024

Lønforhøjelse til pensionisterne i PensionDanmark

Det nye år skydes i gang med en ’lønforhøjelse’ til pensionister med pension i PensionDanmark.

Pension
Billede til nyheden Lønforhøjelse til pensionisterne i PensionDanmark

I gennemsnit er der 5 procent mere i månedlig udbetaling til PensionDanmarks mere end 70.000 pensionister fra januar 2024. 9 ud af 10 får et løft på mindst 2 procent.

”Vi er glade for at kunne give vores pensionister et løft i den månedlige indkomst fra os. Løftet kommer til at gøre en helt kontant forskel for de ældre efter to år præget af global usikkerhed, høj inflation og stigende renter,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, Kundeservice & IT i PensionDanmark.

Pensionister med pension i PensionDanmark kan se, hvordan deres pension er blevet reguleret her

Fakta om reguleringen af pensionerne

  • Udbetalinger fra pensionsopsparinger kan svinge i takt med udviklingen i investeringsafkast og den forventede levetid.
  • For at medlemmernes fastholder mest mulig købekraft, planlægges udbetalingerne fra PensionDanmark, så der er plads til at kunne regulere pensionerne år for år.
  • Hvert medlem har en individuel buffer til fremtidligere reguleringer tilknyttet til sin opsparing. Den virker samtidig som stødpude for udsving i afkast og ændringer i forventet levetid, så udbetalingerne svinger mindre fra år til år.
  • Udbetalingen kan godt blive sat ned, f.eks. hvis store kurstab på de finansielle markeder tømmer bufferen.
Se mere

Relaterede nyheder