24. okt. 2023

Amanda Kyed Andersen: En engageret frisør og aktiv stemme i DFKF's hovedbestyrelse

Amanda er ikke blot en dygtig frisør hos Holk Intercoiffure i Kolding, men også en dedikeret marketingmedarbejder for Opdag Verden og et engageret medlem af DFKF’s hovedbestyrelse. Hendes deltagelse i OK-forhandlingerne har givet hende et dybere indblik i fagets kompleksitet og betydning for den enkelte frisør.

Politik
Billede til nyheden Amanda Kyed Andersen: En engageret frisør og aktiv stemme i DFKF's hovedbestyrelse
Foto af Amanda Kyed Andersen er taget af Leonard Gren.

I år deltog frisør Amanda Kyed Andersen på 25 år i overenskomstforhandlingerne for første gang.

”Det var enormt spændende at være med til OK-forhandlingerne; både forberedelserne, der startede flere måneder inden selve forhandlingerne gik i gang og selve forhandlingerne,” siger Amanda, der har fået en ny forståelse for overenskomstens betydning for løn og arbejdsvilkår.

”Jeg lærte virkelig meget om vores overenskomst og fik en meget bedre forståelse for, hvordan de forskellige ting hænger sammen, og hvor meget det kræver at få gode aftaler i hus.”

Hele hovedbestyrelsen var til stede under forhandlingerne for løbende at kunne drøfte forslag og vejlede forhandlingsgruppen. Herigennem lærte Amanda de andre hovedbestyrelsesmedlemmer godt at kende, og det var meget positivt at mærke den støtte og hjælp, hun fik fra de andre medlemmer af DFKF’s bestyrelse, når sammenhænge skulle forstås, og de store regnestykker var på tavlen. De var villige til at forklare ekstra, når der var noget, hun ikke forstod. Trods indledningsvise udfordringer nåede overenskomsten i mål, og det blev en spændende og givende oplevelse for Amanda.

Amanda blev medlem af bestyrelsen, fordi hun ønsker at gøre en forskel for faget. Hun mener at for at påvirke til en positiv forandring, må man aktivt være involveret i de beslutninger, der tages.

”Jeg havde måske ikke lige forudset, at jeg skulle være en del af bestyrelsen,” indrømmer hun, ”men da der var en ledig plads, og jeg blev spurgt, syntes jeg, det lød vildt spændende.”

Amandas kærlighed til kreativitet og konstant udvikling i hverdagen skaber en positiv energi, der driver hende. Hun sætter pris på den tilpasning og udvikling, som hendes salon formår at gennemføre i takt med samfundets skiftende behov. Det gør hver arbejdsdag spændende og interessant. For Amanda er det afgørende, at hun aldrig føler, at hun ”bare” går på arbejde og gør det samme som i går.

Relaterede nyheder