28. aug. 2023

Nye regler for kosmetiske produkter uden medicinsk formål

I juni trådte nye EU-bestemmelser i kraft, hvilket har en indvirkning på udvalgte kosmetiske varer og procedurer. Lær mere her.

Lovgivning
Billede til nyheden Nye regler for kosmetiske produkter uden medicinsk formål

Fra den 22. juni 2023 trådte nye EU-regler i kraft, der påvirker visse kosmetiske produkter og behandlinger. Formålet med disse regler er at styrke forbrugernes sikkerhed og sikre, at produkterne opfylder de nødvendige sikkerhedskrav.

Produkter som fillers, laserbehandlinger og implantater, der primært bruges til kosmetiske formål, er nu omfattet af de nye regler på grund af mulige helbredsrisici. Forhandlere, distributører og importører af disse produkter skal registrere sig hos Lægemiddelstyrelsen, og produkterne skal fremover være CE-mærket for at sikre overholdelse af sikkerhedskravene.

Vi opfordrer medlemmer til at være opmærksomme på, hvilke produkter der er skadelige, hvilket vil bidrage til egen sikkerhed og beskytte forbrugerne.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere på Lægemiddelstyrelsen hjemmeside.

Relaterede nyheder