26. jun. 2023

Brug af handsker

Beskytter du dine hænder? Husk at anvende handsker og tage dem korrekt af efter endt brug.

Sundhed
Billede til nyheden Brug af handsker

Brugen af handsker er en stor del af undervisningen i det kemiske arbejdsmiljø, og frisørelever dumper den praktiske prøve, hvis de ikke bruger dem. På trods af hvad forskningen viser, er der stadig mange, der ikke bruger dem, når de arbejder. Det har resulteret i flere kampagner på forskellige medier om, hvor vigtigt det er at anvende handsker. Det handler om at beskytte huden, da håndeksem kan forebygges.

Forskningsresultater har vist, at frisører tidligere genbrugte deres engangshandsker ved at vaske dem og hænge dem til tørre, nogle gange endda ved at vende dem på vrangen. Heldigvis viser den seneste forskning fra 2022, at flere frisører bruger handsker nu, end før undervisningen blev et lovkrav.

Resultaterne viser blandt andet, at 62,9 procent af frisører bruger handsker, modsat tidligere 12,6 procent, når de vasker kundens hår før klipning. Samtidig viser resultaterne, at 90 procent af frisørerne bruger handsker, når de vasker kundens hår efter farvning og permanentbehandling. Men det er desværre kun 13 procent, som bruger handsker, når de farver bryn og vipper, og kun 23 procent, når de blander hårfarve. Årsagen til, hvorfor så få bruger handsker til de to sidste arbejdsopgaver, kendes ikke, men det kan være en vanesag, eller fordi handskerne besværliggør arbejdet.

En ting er at bruge handsker i forbindelse med forebyggelse af håndeksem. Men måden, hvorpå handskerne tages af, er lige så vigtig, da det har vist sig at have stor betydning for at undgå den direkte hudkontakt med allergifremkaldende stoffer.

Der er stadig plads til forbedringer, men håbet er, at frisører med tiden tager det, de lærer på skolen, med sig ud i erhvervslivet og skaber en kulturændring. Handsker skal være let tilgængelige i salonerne, og det skal være normalt for kunderne at se frisører med handsker på. Forskningen viser, at det gør en stor forskel at bruge handsker, både for frisøren selv og for deres karriere.

Relaterede nyheder