20. feb. 2023

Husker du at få din befordringsgodtgørelse, når du går på skole?

Som elev har du muligvis ret til befordringsgodtgørelse. Her kan du læse om, hvilke regler der gælder.

Elever
Billede til nyheden Husker du at få din befordringsgodtgørelse, når du går på skole?

Som elev har du ret til befordringsgodtgørelse under skoleophold, hvis din samlede skolevej er mere end 20 kilometer per dag. Befordringen er din daglige rejse til og fra arbejde, og skolevejen dækkes af afstanden fra din bopæl eller arbejdsgivers adresse og retur. Det er adressen med kortest afstand, der skal bruges.

“Det er vigtigt, at du som elev husker at få din befordringsgodtgørelse, hvis du har ret til den. Har du ikke fået befordringsgodtgørelse, er du mere end velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe,” udtaler formand for DFKF, Lone Frost.

Som elev skal du bruge offentlig transport, hvis det er muligt og ikke medfører urimeligt store ulemper. Du får i så fald refunderet udgiften til det billigste offentlige transportmiddel.

Er det ikke muligt at bruge offentlig transport, eller er der for store ulemper forbundet med dette, kan du få befordringsgodtgørelse når du bruger eget befordringsmiddel.

I dette tilfælde er befordringsgodtgørelsen 0.98 kroner per kørt kilometer, såfremt det er dit eget køretøj.

Arbejdsgiver betaler befordringsgodtgørelsen til dig og får dækket 80 procent af udgiften af AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Vær opmærksom på, at selvom arbejdsgivers refusion udgør 80% af udgiften, skal din arbejdsgiver udbetale 100% refusion til dig.

Går du i skolepraktik gælder der andre regler. Kontakt skolen for at få oplyst hvilke regler der gælder for dig.

Hvis du er i tvivl om beløbet, kan du altid spørge skolen først.

Relaterede nyheder