17. feb. 2023

“Når du som frisør synes, du er færdigudlært, er det måske der, du ikke skal være frisør længere”

Frisør Marianne Tandrup Dalsgaard tog initiativ til et AMU-kursus, der endte med at blive spændende og udbytterigt.

Inspiration
Billede til nyheden “Når du som frisør synes, du er færdigudlært, er det måske der, du ikke skal være frisør længere”

AMU-kurser, eller arbejdsmarkedsuddannelser, er efteruddannelser for voksne inden for en række tekniske, kommercielle og administrative fagområder. Det kan være en rigtigt god idé at være med på et sådant kursus.

For eksempel kunne der blive behov for at deltage i et kursus i dame-/herretrends. Det oplevede frisør Marianne Tandrup Dalsgaard, som har været med til at tage initiativ til oprettelse af selv samme kursus.

Nedenfor kan du læse Mariannes svar samt se billeder fra det omtalte kursus.

Hvordan blev AMU-kurset sat i gang?
Initiativet til kurset kom sig af et behov, vi havde i vores salon. Det var tendensen, at AMU-kurser ikke kunne fyldes op mere, og derfor tog vi kontakt til Tina Bak Christiansen fra Tradium, som også endte med at være underviser på kurset. Jeg spurgte hende i efteråret sidste år, om hun havde mulighed for at lave et AMU-kursus til os i uge 2 2023. Derefter talte Tina Bak med sin chef, og hun fik stablet det på benene. Tina Bak sendte os et link, og så har folk bare kunnet melde sig til, så det var nemt.

Hvad er dine tanker om AMU-kurset?
Det er et fedt koncept, at man kan komme på kursus. Det er godt for både de ansatte og for chefen. Kurset varede tre dage, hvor vi hver dag så en demonstration om morgenen, og om eftermiddagen var det hands-on. Der var masser af sparring med kollegerne. Så man lærer både af at arbejde med den model, man står med, men i lige så høj grad af den sparring og dialog, der går i gang. Vi var et hold på 14 deltagere, så alle kunne få taletid, og der var gode indspark fra de andre kursister. Samtidig får man mere kendskab til sine kolleger, i dette tilfælde fra Skive og omegn. Tina Bak havde lavet et fint program og var meget velforberedt. Det var hyggeligt, og man griner meget i løbet af en dag. Frisører er kreative folk, og jeg synes, det var fedt at få gang i den del af det igen.

Hvorfor er det vigtigt at holde gang i den faglige udvikling?
Når du som frisør synes, du er færdigudlært, er det måske der, du ikke skal være frisør længere. Det er et fag i bevægelse. Nogle tager på udlandsrejser, andre er med i forskellige grupper, hvor man mødes på tværs. Tina Bak kender jeg fra, da jeg var konkurrencefrisør, og så er jeg stødt på hende igen senere. Der er mange måder at møde hinanden på, men det er lidt de samme, der møder hinanden. Derfor vil jeg gerne slå et slag for AMU-kurser.

Hvis du ønsker at melde dig til et AMU-kursus, kan du tjekke hjemmesiden for AMU-kurser, hvor du kan se, hvilke kurser der tilbydes, og hvordan du tilmelder dig. Det kan du gøre her: https://www.amukurs.dk/. Du kan også kontakte din lokale erhvervsskole, hvis du ønsker mere information om de forskellige kurser og muligheder for efteruddannelse.

Relaterede nyheder