20. jan. 2023

Moderne negle – utidssvarende arbejdsvilkår

En af de hurtigst voksende brancher inden for skønhed og hudpleje i Danmark er negleindustrien, men desværre kan arbejdsvilkårene ikke følge med. Så hvad bør du egentlig vide, før du går ind i en neglesalon?

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Moderne negle – utidssvarende arbejdsvilkår

Neglesaloner bliver der flere og flere af, og det er blevet billigere og nemmere end nogensinde før at få lavet negle. Det skriver Politiken den 9. december 2022. Desværre bliver de iøjnefaldende negle lavet på bekostning af forældede arbejdsvilkår.

Blandt negleteknikere er der store problemer med dårlige arbejdsforhold, lave lønninger, mangel på arbejdssikkerhed og dårlige sundhedsforhold. Og mange af negleteknikerne er ufaglærte eller kommer fra lande uden for EU, siger Lone Frost, formand for Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund:

“Det er sårbare folk med østeuropæisk eller asiatisk baggrund, som ikke forstår dansk eller får særligt meget i løn, og derfor er arbejdsvilkårene i branchen elendige. De arbejder for meget til en alt for lav løn. Samtidig kan arbejdsmiljøet være sundhedsskadeligt,” forklarer Lone Frost.

De sundhedsskadelige dele af arbejdsmiljøet skyldes blandt andet negleprodukternes stoffer, som negleteknikere og kunder bliver udsat for. Derudover kan de falske negle skade dine egne negle og føre til infektioner.

Husk derfor altid at tænke på de mennesker, som står bag dine flotte negle, når du vælger at få dem lavet. Dernæst bør du vælge en salon, der er godkendt af Dansk Kosmetolog Forening, ligesom det er en god idé at spørge ind til produkterne, der bliver brugt, før du bestiller neglebehandlingen.

Og mens det rækker et stykke ad vejen, mener Lone Frost, at obligatoriske kurser og uddannelse på længere sigt kan medvirke til mere ordnede forhold i neglebranchen:

“Uddannelse på området vil helt automatisk føre til forbedrede arbejdsvilkår, og en overenskomstmæssig løn, de kan leve af, kan opnås. På den måde kan negleteknikerne undgå underbetaling,” udtaler hun.

Relaterede nyheder