21. mar. 2022

Faglig guide for elever: Sådan er reglerne for ferie

Elever under uddannelse har helt særlige regler for ferie. Bliv klogere i vores guide her.

Elever
Billede til nyheden Faglig guide for elever: Sådan er reglerne for ferie
Foto: Pexels

Se her, hvad du har ret til afhængig af, hvornår du er begyndt i lære:

”Når du holder ferie, så får du udbetalt den normale ugeløn” siger Lone Frost, der er formand i DFKF. Som elev optjener du også løbende et ferietillæg, som svarer til en procent oveni din løn. Ferietillægget udbetales to gange om året med lønnen for maj og august”.

Hvis du begynder din uddannelse:

  • mellem 1. januar og 30. juni, får du tildelt 15 feriedage med fuld løn, som du har ret til at holde mellem 1. maj og 30. september samme år. Når du passerer 1. september, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Og yderligere 25 feriedage 1. september året efter igen.
  • mellem 1. juli til 31. august, så optjener du 2,08 feriedage med løn pr. måned i den periode. De optjente dage skal holdes inden 31. december samme år. Når du passerer 1. september, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Og yderligere 25 feriedage 1. september året efter igen.
  • den 1. september, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn med det samme, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Og yderligere 25 feriedage 1. september året efter.
  • mellem 2. september og 31. oktober, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn med det samme, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Når du passerer 1. september, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Og yderligere 25 feriedage 1. september året efter igen.
  • mellem 1. november og 31. december, får du tildelt 15 feriedage med fuld løn, som du har ret til at holde inden 31. december året efter. Når du passerer 1. september, får du tildelt 25 feriedage med fuld løn, som skal være afviklet senest 31. december året efter. Og yderligere 25 feriedage 1. september året efter.
    Obs. Holder virksomheden ferielukket inden 1. maj det første ferieår, du er ansat, har du ret til yderligere 5 feriedage med løn.

Når du afslutter din uddannelse, skal du være opmærksom på, om du har feriepenge tilgode for optjente feriedage som du ikke har afholdt. Dine feriepenge indsættes hos FerieKonto, så du kan selv kontrollere på borger.dk, at feriepengene er blevet indsat.

Relaterede nyheder