17. sep. 2021

Husk at få dine omsætningstal udleveret sammen med lønsedlen

Kender du ikke grundlaget for beregningen af din timeløn, så kan du ikke kontrollere den.

Løn
Billede til nyheden Husk at få dine omsætningstal udleveret sammen med lønsedlen
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

På daglig basis bliver vi her i DFKF ringet op med spørgsmål vedrørende løn. Og det vil vi så gerne hjælpe med. Problemet er bare, at mange slet ikke får udleveret omsætningstallene sammen med lønsedlen, og så er det svært at finde ud af, om du får den rigtige løn.

Din provision bliver nemlig beregnet på baggrund af din omsætning i salonen eller klinikken. Husk derfor altid at få udleveret dine omsætningstal sammen med din lønseddel.

Er du ansat under overenskomst, bliver din timeløn beregnet på ugentlig basis på baggrund af din provisionsminimalløn og din provision. Derfor er det vigtigt for et løntjek, at du kender dine omsætningstal for de uger, din lønseddel beregnes på.

Hvis ikke du er ansat under overenskomst, kan det være en anden måde, omsætningen beregnes på, eller at den slet ikke beregnes på ugebasis. Fællesnævneren i begge situationer er, at omsætningstallene desværre ikke er noget, du som assistent, kan forvente at få udleveret automatisk med din lønseddel, og du skal derfor selv bede mester om at få dem udleveret med det samme, når du får din lønseddel.

Omsætningstallet er en forudsætning for, at dit løntjek bliver 100 % præcist, så sørg for at bede om dem.

Relaterede nyheder