20. maj 2021

Årsrapport: Det arbejdede Videnscenter for Frisører og Kosmetikere med i 2020

Vidste du, at der findes et Videnscenter for Frisører og Kosmetikere? Her kan du finde ud af, hvad videnscentret arbejdede med i 2020 samt, hvad du kan bruge videnscentret til.

Forskning
Billede til nyheden Årsrapport: Det arbejdede Videnscenter for Frisører og Kosmetikere med i 2020
Vidste du, at der findes et Videnscenter for frisører og kosmetikere? Foto: Pexels

Videncenter for Frisører og Kosmetikere er en forsknings- og formidlingsenhed på Københavns Universitetshospital Gentofte, under Hud- og Allergiafdelingen.

De rådgiver dig som frisør eller kosmetiker og forsker i forebyggelse af eksem og allergi. Og som medlem af DFKF kan du ringe eller skrive til videnscentret, hvis du har spørgsmål til eksempelvis eksem eller tror, der er noget i den salon, som du arbejder i, der kan være årsag til gener.

Formålet er at forebygge erhvervsbetinget sygdom, specielt hud- og luftvejslidelser blandt frisører og kosmetikere.

2020 blev selvfølgelig et lidt anderledes og mærkeligt år. Alligevel nåede Videnscenter for Frisører og Kosmetikere blandt andet at være i Jylland og undervise frisørelever både fysisk og virtuelt.

Derudover har videnscentret været med i et internationalt samarbejde om en ny standard for handsker til frisører og opstartet et forskningsprojekt af håndeksem blandt frisører og effekten af undervisning i det kemiske arbejdsmiljø.

De resultater glæder vi os til at se. Vil du læse mere om Videnscenter for Frisører og Kosmetikere, så kan du gøre det via linket til deres hjemmeside lige her.

Relaterede nyheder