19. maj 2021

Gode råd: Guide til at passe ekstra godt på dine hænder i en corona-tid

Som frisør eller kosmetiker er dine hænder mere udsatte end de flestes med det arbejde, vi laver. Og i en tid med corona og endnu hyppigere vask af hænder belaster du dine hænder mere end normalt. Derfor får du her en guide fra Videnscenter for Frisører og Kosmetikere til at passe på dine hænder, så du undgår håndeksem.

Sundhed
Billede til nyheden Gode råd: Guide til at passe ekstra godt på dine hænder i en corona-tid
Det er vigtigt at passe godt på hænderne. Foto: Unsplash

Dine hænder skal holde hele livet. Og i en tid med corona og hyppig håndvask kommer din hud på hænderne på overarbejde.

På mange måder er du som frisør eller kosmetiker i risikogruppen for at udvikle håndeksem.

De første tegn på det kan være kløende, tør eller skællende hud. Senere kan der også komme rødme og revner i huden. Har du allerede tendens til håndeksem, er det særligt vigtigt at du plejer din hud.

Videncenter for Frisører og Kosmetikere har her udarbejdet en række gode råd til, hvordan du bedst passer på din hud.

1. Brug fugtighedscreme

Brug en fed fugtighedscreme morgen og aften og ved pauser i arbejdet. En fed fugtighedscreme har mellem 40% og 70%’s fedtindhold. Fedtprocenten kan ses på deklarationen af produktet. Hvis det ikke fremgår, så vælg en anden creme. Jo mere tendens til tør hud og eksem du har, jo hyppigere skal du bruge fugtighedscreme.

2. Fravælg cremer med indhold af parfume

3. Brug handsker ved vådt arbejde som hårvask på kunder

Vær opmærksom på ikke at have fugtighedscreme på hænderne, når du tager beskyttelseshandsker på, da dette mindsker den beskyttende effekt af handskerne

4. Brug sæbe uden parfume til håndvask

Skyl hænderne grundigt, så der ikke sidder rester af sæbe på hænderne, og sørg også for at tørre hænderne grundigt, så de ikke fortsætter med at være våde.

5. Brug håndsprit med glycerol/glycerin

Benyt sprit I stedet for at vaske hænder, hvis hænderne ikke er våde eller synligt snavsede. Det er mere skånsomt end håndvask.

Relaterede nyheder