19. maj 2021

DFKF vinder faglig voldgift: Elever har ret til SH-betaling

Sidste sommer anlagde dofk en voldgiftssag imod DFKF for at få fjernet en overenskomstbestemmelse om SH-betaling til elever, der afslutter deres uddannelse. Nu har DFKF vundet sagen, og voldgiftsretten fastslår dermed, at elever har ret til SH-betalingen.

Sager
Billede til nyheden DFKF vinder faglig voldgift: Elever har ret til SH-betaling
DFKF har vundet en faglig voldgift. Foto: Julie Dam

Med overgangen til løbende at få udbetalt SH-penge sammen med lønnen for frisører og kosmetikere, blev der ikke indgået en aftale mellem DFKF og dofk om, hvad der skulle ske med elevernes SH-betaling på sidste år.

Dermed har en bestemmelse i overenskomsten sikret sidsteårs-elevernes ret til SH-betaling. Imidlertid anlagde dofk en voldgiftssag mod DFKF for at få fjernet bestemmelsen, så arbejdsgivere kunne spare på betalingen til eleverne.

”Vi er yderst tilfredse med, at mesterforeningen ikke bare kan tordne igennem og fjerne en overenskomstbestemmelse, der sikrer elevernes SH-betaling. Det kan betale sig at stå fast, og nu har vi altså fået medhold i, at SH-betalingen er en løndel, som eleverne på sidste uddannelsesår har ret til”, siger Lone Frost, formand for DFKF.

Dermed indikerer voldgiftsretten også tydeligt, at SH-betalingen skal ses som en naturlig del af lønnen og ikke som en del af den nye ferielov.

Voldgiftssagen blev afgjort den 26. april.

DFKF kæmper løbende for dine rettigheder som frisør eller kosmetiker og for at skabe et godt og sundt arbejdsliv for dig.

Relaterede nyheder