23. feb. 2024

Resultaterne er klar: Vigtige indsigter fra Nordisk Frisør Unions undersøgelse om arbejdsforhold for frisører foretaget i hele Norden.

Hele 162 frisører fra Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund har medvirket i en undersøgelse om frisørers arbejdsforhold. Her får du et samlet blik på Nordisk Frisør Unions nylige undersøgelse.

Forskning
Billede til nyheden Resultaterne er klar: Vigtige indsigter fra Nordisk Frisør Unions undersøgelse om arbejdsforhold for frisører foretaget i hele Norden.

162 danske frisører besvarede spørgeskemaer, 147 af disse arbejder stadig som frisører, og kun lidt over en tredjedel heraf regner med at blive ved, til de skal pensioneres.

Det er en hård sandhed, som nyligt offentliggjorte resultater fra Nordisk Frisør Unions undersøgelse om arbejdsforhold for frisører kaster lys over. Undersøgelsen er et vigtigt redskab for at forstå de aktuelle udfordringer og muligheder, som præger vores branche.

Initieret af Nordisk Frisør Union, et samarbejde mellem frisørfagforeninger i Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland, søger undersøgelsen at belyse fælles udfordringer og finde løsninger, der gavner frisører i hele Norden. Resultaterne giver et samlet overblik over branchens aktuelle tilstand og identificerer områder, hvor forbedringer er nødvendige.

Undersøgelsen fokuserer på centrale aspekter af frisørbranchen, herunder arbejdstid, lønforhold, arbejdsmiljø og sundhed. Alle fire aspekter kunne være årsager til at stoppe arbejdet som frisør for dem, der maksimalt vil arbejde fem år mere.

For dem, der vil holde op med at arbejde som frisører inden for 10 år, gælder det, at sundhed er den største faktor.

”Jeg håber, at undersøgelsen kan være med til at forbedre vores arbejdsvilkår og skabe positive forandringer i vores fag. Det er vores fælles stemme, der kan forme fremtiden for vores arbejdsliv,” udtaler formand for Dansk Frisør- & Kosmetiker Forbund, Lone Frost.

Relaterede nyheder