Nyheder

13. august 2019
Kan du være dig selv på din uddannelse?
En debat om åbenhed og accept af kønsidentitet og seksualitet på erhvervsuddannelserne
Fredag den 16. august kl. 10.30 -12.00 på NEXT Nørrebro

 

Kan man fortælle åbent om sin ferie med kæresten, hvis man er homoseksuel? Kan man være kvinde og murer? Er der rummelighed og plads til mangfoldighed? Og er der forskelle mellem de enkelte uddannelser?

Erhvervsuddannelserne er meget kønsopdelte, og derfor er det nærliggende at stille spørgsmålet om alle kan være sig selv på en erhvervsuddannelse?

Fagbevægelsens Hovedorganisation og Danske Erhvervsskoler og Gymnasier inviterer til debatmøde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og Mette Schack Dahlmann – også kendt som ’Murer-Mette’. Debatten afholdes i anledning af Pride Week 2019 og handler om, hvordan køn og seksualitet spiller en rolle for hvem vi er, også når vi vælger uddannelse.

 

Hvordan kan vi sikre, at alle unge der vælger en erhvervsuddannelse bliver mødt af et åbent og inkluderende miljø? Et miljø, hvor man også som LGBT+ kan fortælle om sit privatliv og dermed være åben om sin seksualitet.

I 2016 undersøgte Epinion LGBT-personers oplevelse af åbenhed på arbejdsmarkedet for LO, FTF og AC. Undersøgelsen viste at 40 pct. i lav grad eller slet ikke er åbne om deres seksualitet på arbejdspladsen. Blandt de 18-29 årige var tallet 29 pct. og bekymringen er, at det også gør sig gældende for unge under uddannelse.  

Paneldeltagere: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, murer Mette Schack Dahlmann, næstformand i FH Nanna Højlund og administrerende direktør på NEXT Ole Heinager.

Alle interesserede er velkomne og deltagelse er gratis.  

 

Tid: fredag den 16. august kl. 10.30-12.00

Sted: NEXT NØRREBRO - Rebslagervej 11, 2400 København NV