12. december 2022
Lotte var med til The Battle of Champions i Japan: “Alle var vindere i forvejen”
22-årige frisør Lotte Cecilie Christensen havde før deltaget i store konkurrencer. Men The Battle of Champions i Yokohama den 22. november 2022 var noget helt særligt.

Mads Boel Bendix

Da Lotte Christensen i september vandt andenpladsen i Gala style til VM i Paris, forventede hun ikke at skulle deltage i The Battle of Champions i Yokohama, Japan. I år var det nemlig førstepladserne inden for de otte kategorier til VM i Paris i september, som allerede to måneders tid senere skulle deltage i konkurrencen i Japan. Der skete dog det, at vinderen af Gala style til VM sprang fra, og derfor blev Lotte i stedet inviteret med af frisørorganisationen OMC Hairworld.

 

Fra tvivl til sats
Det begyndte som en spændt og positiv fornemmelse i kroppen, da Lotte modtog beskeden om, at hun var inviteret med til konkurrencen i Japan:

 

“Min lærer fra Tradium, Tina Bak Christiansen, ringede og fortalte, at jeg var inviteret med, og vi havde begge kuldegysninger over hele kroppen,” fortæller Lotte begejstret.

 

Lottes tvivl på egne evner satte dog derefter ind, og hun kom ret hurtigt til at sidde fast i den evige tanke om, hvorvidt hun nu var god nok. Men gennem samtale med Tina Bak blev Lotte klar over, at det var en chance, hun ikke kunne gå glip af, hvilket hun ikke har fortrudt:

 

“Japan og denne rejse fra den 18.-23. november var meget eksklusiv, og da vi tog hjem igen, havde jeg den vildeste følelse af fornyet energi,” udtaler hun.


50 eller 1.000 billetter?

Tilbage i Yokohama vidste Lotte ikke, hvad hun kunne forvente, da The Battle of Champions for første gang blev afholdt i år. Det stod meget hurtigt klart, når man tænker på Lottes forventninger til antallet af tilskuere:

 

“Jeg troede, at det var en lille konkurrence med mellem 25 og 50 tilskuere,” fortæller hun.

 

Det viste sig dog, at der var solgt over 1.000 billetter til eventet, og alle dem skulle Lotte sammen med kun tre andre deltagere være på scenen foran:

 

“Forskellen på mine forventninger og virkeligheden var helt enorm. Det føltes urealistisk lige pludselig at skulle stå over for så mange mennesker på en scene og vise sit håndværk frem – især når man aldrig har stået på så stor en scene før,” siger hun.

 

Lotte og de andre deltagere havde dog allerede efter første aften fået at vide, at de ikke skulle se det så meget som en konkurrence, men en scene til hver især at vise deres teknikker frem. Derfor lød beskeden også, at der ikke kunne findes en vinder blandt deltagerne, når de alle lavede noget inden for forskellige kategorier:

 

“Vi skulle se det som, at vi alle var vindere i forvejen,” fortæller Lotte.

 

Det kunne også mærkes gennem al den opbakning og ros, de fik undervejs og efter at have været på scenen. Desuden fyldte deltagernes opbakning til hinanden meget. Og man bliver altså kun endnu bedre af at sparre med andre fra branchen, siger Lotte:

 

“Der var en masse fantastiske og dygtige mennesker med på den her tur, og det var en ret vild følelse og meget inspirerende at tale med dem.”

 

Spring ud i det
Lotte mener, at det nogle gange giver mening at tage en chance og prøve en konkurrence af – også selvom kendskabet til den ikke er så stort:

 

“Det eneste, jeg vidste om The Battle of Champions, var, at jeg tirsdag den 22. november skulle dyste imod tre vindere i damekategorierne fra VM i Paris, og at vi alle skulle udføre den samme frisure, som vi lavede til VM,” udtaler hun.

 

Alligevel overgik de vilde dage i Japan med de mange nye indtryk alle Lottes forventninger. Derfor mener hun, at man bør undersøge mulighederne for at være med i konkurrencer, hvis det er muligt for en:

 

“Mit råd til andre, som kunne ønske sig at prøve at konkurrere, er at springe ud i det. Der er så mange forskellige konkurrencer og discipliner, så der vil 100 procent være noget, der passer til det, du godt kan lidt at lave. Prøv at deltage i en konkurrence, og hvis den verden er noget for dig, vil du kunne mærke det og have lyst til at blive bedre og gøre det igen,” afrunder Lotte.

 

Lotte Cecilie Christensen er udlært i salonen A+ Intercoiffure i Randers og har gennem den 4-årige uddannelse deltaget i blandt andet Randersmesterskaberne (som hun har vundet to gange), DM, EM, VM og DM i skills, som hun vandt tidligere på året. Hun er nu flyttet hjem til sin kæreste på Nørrebro i København og går på makeupartistuddannelsen på Nicci Welsh Makeup Academy.

 

Nedenfor kan du se billeder fra begivenheden.