22. august 2022
Masser af inspiration: To uundgåelige trends fra catwalken til Copenhagen Fashion Week
To vilde trends var en stor del af Copenhagen Fashion Week. Bliv inspireret lige her.

Anders Reinholdt Jonssen


Catwalken er ofte hjemsted for de absolut nyeste hårtrends, og august måneds Copenhagen Fashion Week var ingen undtagelse.

Det fortæller topfrisør Marianne Jensen, der var med på en række shows under modeugen.

Især fremhæver hun Birger Christensens Rotate-show, hvor man for første gang i Danmark så to helt nye hårtrends, som begge skruer maksimalt op for glam.

- Den første er det, jeg kalder Y2K-looket, som betyder år 2000 og er præget af tiden omkring millennium med små fletninger og store fald. Det er en tendens, der minder om grunge-tiden, men den er nu meget smukkere og mere lækkert forarbejdet, siger Marianne Jensen.

- Hvor man i grunge-stilen dyrkede det uvaskede rå look, er alt i dag meget lækkert, smukt, sexet og glammet max op. Det er extensions og fake hår, så det bliver overdimensioneret. Og så er tendensen inspireret af rapperuniverset, den indflydelse, som det miljø har på os. Det er klart den bevægelse, der har impact på os. Man går med etniciteten og omfavner den kultur. Tidligere har vi set, at man omfavner sin egen etnicitet på catwalken. Nu trækker man det videre derfra til det her Y2K, uddyber Marianne Jensen.

Dermed er det en forlængelse af, at de enkelte tøjbrands booker modeller for, hvem de er, og ikke hvem de kan blive til.

Det er en tendens, der bare er blevet større de senere år.

- Vi fremelsker og dyrker deres hår og stil og får det fineste ud af hver enkelt. I dag diskuterer vi ikke den individuelle stil, men vi prioriterer den, siger Marianne Jensen.

Et eksempel på tendensen fra catwalken er med modellen Maria Palm, som Marianne Jensen stylede til Rotate-showet sammen med hårstylisten Louise Liisberg.

Maria Palm har fået små fletninger og store fald.

- Det er et look, hvor vi påsætter extensions for fylde og det mere overdimensionerede udseende, så det bliver totalt glammet op, siger Marianne Jensen.

LÆS OGSÅHer er sommerens helt store hårtrend

En anden stor tendens fra catwalken er korthårede piger med referencer til Lady Diana.

- Hun var jo det mest elegante stilikon. Pigerne bliver føntørret ud som Lady Di. Man får simpelthen en blow dry. Det er et super sejt look, og dimensionerne bliver vildt flotte med det, siger Marianne Jensen.

Foto: Marianne Liisberg
Copenhagen Fashion Week. Fotograf Louise Liisberg