08. marts 2022
Det bedste tidspunkt for en lønforhandling er nu: Sådan gør du
Det er et historisk godt tidspunkt for en lønforhandling, men hvordan gør man overhovedet, hvis man synes, det er svært eller bliver nervøs.
Manglen på arbejdskraft er historisk stor og samfundsøkonomien buldrer af sted. En cocktail, der stiller dig som frisør eller kosmetiker godt til en kommende lønforhandling. Og den anbefaler vi, at du tager nu.

”Som frisør eller kosmetiker har man, ligesom de fleste andre lønmodtagere, mulighed for en årlig lønforhandling. Den 1. marts stiger den overenskomstmæssige grundløn, og derfor skal man sætte sig til forhandlingsbordet nu. Det er gunstige tider, og derfor skal man som medarbejder ikke holde sig tilbage”, siger Lone Frost, der er formand for DFKF.

Hun anbefaler, at man kigger på omsætningstallene for ens salon eller klinik, så man dermed bliver klar over, hvordan det hele ser ud, inden man begynder en decideret lønforhandling.

”Og man kan også bruge som argument, at man i den grad har hjulpet økonomisk til under nedlukningen, mange med en regulær lønnedgang og nogle med ekstra feriedage, for på den måde at være med til at bevare arbejdspladsen”, siger Lone Frost.

Er man alligevel nervøs eller utilpas ved at skulle tage en lønforhandling, så anbefaler vi, at du kontakter os for rådgivning.

”Så kan vi være med til at give dig lidt ballast

. For nogle er det nemlig svært med en lønforhandling. Derfor råder vi blandt andet til, man altid skal have et talepapir klar til en lønforhandling”, siger Lone Frost.


Foto: Chris Night – Unsplash.com

Lønforhandling. Chris Night – Unsplash.com